Företag i fokus:

Felix Herngren och Netflix kommer tillbaka till Södertälje

Filminspelning1--1536x671

Foto: Södertälje City.

2020 befann sig Felix Herngren och filmbolaget FLX i Södertälje för att spela in serien ”Folk med ångest” som började sändas i december 2021.

Nu kommer inspelningsteamet tillbaka till Södertälje för filma scener i olika delar av Södertälje till en ny Netflix-serie.

Att stora filmbolag nyttjar Södertälje som en filminspelningsplats har blivit ett allt vanligare inslag som uppskattas av Södertäljeborna. När filmbolaget FLX och den svenska stjärnan Felix Herngren befann sig vid Marenplan i centrala Södertälje, för cirka två år sedan, uppmärksammades det väldigt stort.

– Vi tycker att det är kul att filmbolag ser Södertälje som en attraktiv plats att filma på. Det ger staden positivt PR värde och bygger vårt varumärke. Vi har fina miljöer, men också tät samarbete vilket ger filmbolag bra förutsättningar för att filma här, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City, till Telgenytt.

Nu kommer samma filmteam, som befann sig i Södertälje 2020, tillbaka fredagen den 25 november för att spela in nya serien ”Genombrottet” – ett verklighetsbaserat drama som delvis utspelar sig år 2004. På grund av att handlingen i filmen är förlagd till 2004 kommer vägar i centrala Södertälje att stängas av för säkerställa att det exempelvis inte rullar förbi bilar av senare årsmodeller.

Filmteamet på plats 2020. Foto: Södertälje City.

Serien som spelas in är en dramatisering, baserad på på journalisten Anna Bodins och släktforskaren Peter Sjölunds bok från 2021 – ”Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping”.

Den handlar om en oväntad hjälte, ett osannolikt samarbete och jakten på en mördare – men även en berättelse om hur ett olöst brott påverkar ett samhälle och vad som händer med människor som står utan svar på både ”Vem?” och ”Varför?”.

Under inspelningen kommer vägar och promenadstråk tillfälligt att stängas av och i scenerna kommer de använda sig av rekvisitabilar i form av polisbilar och statister med polisuniform.

Filminspelningarna kommer att ske mellan klockan 08.00 och 17.00 och börjar på Stora torget och Storgatan, för att sedan flytta runt och bland annat filma kring Nygatan, Maren, Lovisgatan, och Köpmangatan.

Foto: Södertälje City.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 november 2022 17:18
Senast uppdaterad: 18 november 2022 17:25

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors