Företag i fokus:

Annons

Gärningsman greps – Stal fordon och körde på två vittnen

2021_12_hanfangsel-polis

Arkivbild

Under onsdagskvällen stal en man ett fordon och uppmärksammades av vittnen som larmade polisen.

När de med hjälp av GPS-teknik följde efter fordonet blev de helt plötsligt påkörda av biltjuven.

Det var vid 22.30-tiden som polisen larmades om stölden, varpå en stor polisinsats inleddes med flera patruller samt en polishelikopter deltog in sökinsatsen.

De två männen, som blev vittnen till händelsen, åkte till Parkvägen där de med hjälp av GPS-teknik kunde lokaliserade den stulna bilen. Väl på plats upptäckte de en man som tagit sig in i bilen och försökte köra iväg.

Men när de försökte stoppa honom blev de helt plötsligt påkörda enligt polisens uppgifter. En av männen fick skrapsår och en den andra mannen skadade näsan och behövde söka sjukvård.

En stor polisär insats inleddes som resulterade i att fordonet hittades övergivet på Evalundsvägen. Polisen fortsatte därefter sökinsatsen i området och tack vare hjälp av den beskrivningen som fanns kring gärningspersonen kunde polisen gripa en man i närområdet.

Han blev misstänkt för att ha kört bilen utan lov, körkort samt under påverkan av droger och/eller alkohol. Han är även misstänkt för grov misshandel och smitning från trafikolycksplats.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 november 2022 10:52
Senast uppdaterad: 17 november 2022 10:52

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:15
Senast uppdaterad: 27 november 2022 22:25

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)