Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Mordmisstänkta släppta på fri fot

054382C4-7135-4AC3-BEA6-20A588CD51F3-scaled

Polisen på plats efter dödskjutningen i Ronna. Foto: Alexander Isa.

Fyra unga män i tonårsåldern begärdes häktade den 4 oktober, misstänkta för mordet på en 19-åring i Ronna. En frisläpptes, men tre andra häktades på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott.

Nu har två av de tre häktade tonåringarna släppts på fri fot.

Männen som häktades, tre 18-åringar och en 16-åring, häktade vid Södertälje tingsrätt för mordet den 30 september vid Rösberga förskolecenter. Tre av de misstänkta är skrivna i Södertälje, men en 18-åring är skriven i Huddinge.

Mordet på 19-åringen inträffade en fredagkväll, strax efter klockan 19, där mannen sköts med flera skott i stadsdelen Ronna. Enligt uppgifter sköts 19-åringen bland annat i bröstet, och trots livräddade insatser av sjukvårdspersonal gick inte hans liv att rädda.

På lördagsmorgonen, cirka 12 timmar efter mordet, greps och anhölls två personer och vid 23-tiden samma dag anhölls ytterligare två personer. Tre av dessa häktades på sannolika skäl den 4 oktober misstänkta för mordet vid Rösberga förskolecenter, men den fjärde, en 18-åring, släpptes på fri fot.

Den 2 november släpptes en 16-åring ur häktet och idag, den 15 november, släpptes en 18-årigen på fri fot enligt Södertälje tingsrätt.

En 18-åring sitter fortfarande frihetsberövad för mordet på 19-årigen den 30 september.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 november 2022 13:28
Senast uppdaterad: 15 november 2022 13:38

En person anhållen – misstänkt för mordförsök

12

Foto: Shamash Oyal

En person har anhållits misstänkt för mordförsök efter gårdagens händelse i Stadsparken.

(Annonslänk)

Det var vid halv sju-tiden på söndagskvällen som ett larm om en knivskärning inkom, varpå ambulans och flera polisstyrkor beordrades till platsen.

På plats påträffades en 20-årig person med knivskador samt en 25-årig misstänkt man som kunde gripas. Ett omfattande område spärrades av för att säkra bevis. Den skadade personen fördes till sjukhus med oklara skador efter att ha blivit knivhuggen.

De inblandade personerna ska enligt polisens uppgifter känna varandra sedan tidigare.

– Den skadade var vaken och gick att prata med innan denne fördes till sjukhus. Händelsen bedöms av polisen som en isolerad händelse, säger Anna Westberg, polisens mediecenter Stockholm till Telgenytt

Detaljer kring personens skadeläge är fortfarande oklara, men den gripne, en 25-åring, har under måndagen anhållits, misstänkt för försök till mord.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 19:02
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 19:02

Nätverkskriminella flydde landet efter fällande domar

Pass

Arkivbild

Förra veckan fällde hovrätten fyra personer i ett omfattande narkotikamål i Södertälje. Två av de dömda flydde från Sverige, varav en greps i Tyskland och den andra i Spanien, rapporterar Lt.

(Annonslänk)

Utredningen om ett stort narkotikabeslag tog fart efter ett polistillslag mot en lägenhet, vilket var en del av en operation kopplad till ett mord i Ronna i september 2022. Tolv personer med anknytning till Ronnafalangen åtalades. I tingsrätten dömdes tre personer till fängelse, medan nio frikändes. Hovrätten skärpte dock domarna, och fyra personer som initialt frikänts dömdes.

En central figur i nätverket, en 24-årig man ansedd som andreman i Ronnafalangen, fick sitt straff skärpt till åtta år och sex månader för synnerligen grovt narkotikabrott. Han pekas, enligt LTs polisuppgifter, ha en nära koppling till nätverkets ledare, en 28-årig man som dömts till 20 års fängelse för mord i Portugal.

I det omfattande narkotikamålet beslutade hovrätten att döma ytterligare fyra personer. Två av dem valde dock att fly landet istället för att avtjäna sina straff, rapporterar LT. Men deras flykt blev kortvarig. En 24-årig man greps under söndagen i Tyskland och en 26-årig man greps efter en internationell efterlysning i Spanien under måndagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 18:14
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 18:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors