Företag i fokus:

Annons

En ny familjecentral öppnar i Hovsjö

314760359_1137800460187342_3982925866321899651_n

Foto Södertälje kommun/Linn Almerud.

Måndagen den 14 november ska en ny familjecentral öppna upp dörrarna för Hovsjös alla barnfamiljer.

Förskola, barnavårdscentral och familjebehandlare ska tillsammans jobba för att nå ut till så många familjer som möjligt.

Kommunen och Capio samverkar tillsammans för att nå ut till så många behövande som möjligt.

– Vi behöver finnas i människors närområden för att få bästa möjlighet till att ge stöd tidigt i barns liv. Att få möjligheten att utveckla verksamheter utifrån familjers behov är så viktigt och jag är övertygad om att det är det som behövs för att kunna bidra till att minska de enorma skillnader som finns i regionen när det gäller barn och kvinnors hälsa, säger Jenny Andersson, enhetschef för Capio, i ett pressmeddelande.

Det finns idag en familjecentral i Geneta som funnits sedan 2017, och som varit en betydelsefull samlingspunkt för många småbarnsföräldrar. Verksamheten riktar sig i huvudsak till föräldrar med barn i åldrarna 0-5 år, men alla är välkomna.

Den nya familjecentralen kommer i enlighet med nuvarande familjecentral erbjuda bl.a. öppen förskola, kurativt stöd till föräldrar, BVC, föräldrautbildningar och barnmorskor. All verksamhet är gratis, och alla är välkomna.

Malin Melander, resultatenhetschef för förebyggande enheten Barn och Ungdom, Södertälje kommun och Jenny Andersson, enhetschef för Capio BVC och barnmorskemottagning i Geneta och Hovsjö ligger bakom idén och jobbet för att uttöka familjecentralsverksamheten.

– Vi har arbetat för det här väldigt länge och verkligen sett fram emot att kunna öppna familjecentralen – och nu äntligen är det dags, säger Malin Melander, resultatenhetschef Barn och Ungdom i Södertälje kommun.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 11 november 2022 18:13

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)