Företag i fokus:

En ny familjecentral öppnar i Hovsjö

314760359_1137800460187342_3982925866321899651_n

Foto Södertälje kommun/Linn Almerud.

Måndagen den 14 november ska en ny familjecentral öppna upp dörrarna för Hovsjös alla barnfamiljer.

Förskola, barnavårdscentral och familjebehandlare ska tillsammans jobba för att nå ut till så många familjer som möjligt.

Kommunen och Capio samverkar tillsammans för att nå ut till så många behövande som möjligt.

– Vi behöver finnas i människors närområden för att få bästa möjlighet till att ge stöd tidigt i barns liv. Att få möjligheten att utveckla verksamheter utifrån familjers behov är så viktigt och jag är övertygad om att det är det som behövs för att kunna bidra till att minska de enorma skillnader som finns i regionen när det gäller barn och kvinnors hälsa, säger Jenny Andersson, enhetschef för Capio, i ett pressmeddelande.

Det finns idag en familjecentral i Geneta som funnits sedan 2017, och som varit en betydelsefull samlingspunkt för många småbarnsföräldrar. Verksamheten riktar sig i huvudsak till föräldrar med barn i åldrarna 0-5 år, men alla är välkomna.

Den nya familjecentralen kommer i enlighet med nuvarande familjecentral erbjuda bl.a. öppen förskola, kurativt stöd till föräldrar, BVC, föräldrautbildningar och barnmorskor. All verksamhet är gratis, och alla är välkomna.

Malin Melander, resultatenhetschef för förebyggande enheten Barn och Ungdom, Södertälje kommun och Jenny Andersson, enhetschef för Capio BVC och barnmorskemottagning i Geneta och Hovsjö ligger bakom idén och jobbet för att uttöka familjecentralsverksamheten.

– Vi har arbetat för det här väldigt länge och verkligen sett fram emot att kunna öppna familjecentralen – och nu äntligen är det dags, säger Malin Melander, resultatenhetschef Barn och Ungdom i Södertälje kommun.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 11 november 2022 18:13

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors