Företag i fokus:

Hamburgerkedjans nytändning – ”Sålde över 1000 burgare”

Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa.

Hamburgarkedjan Bores som öppnade i mars vid foten av Orionkullen tidigare i år har fått en rejäl nytändning.

Under två dagar erbjöd Bores sina gäster kraftigt rabatterade priser på hela menyn och lyckades sälja över 1000 hamburgare under en enda dag.

Recensionerna från besökarna var fantastiska och bröderna Carl-Gustav och Carl-Henrik Forsbecks restaurang i Södertälje lyckades få en rejäl nytändning. Fantastiska hamburgare, pizza, en bar med fullständiga rättigheter – en drive som lockade många Södertäljebor.

– Vi har kört likande rabatter på andra enheter som behöver en push, men det här genomslaget brukar vi inte få, säger Carl-Gustav Forsbeck, medgrundare och ägare, till Telgenytt.

Ägarna och bröderna Gustav och Henrik Forsbeck. Foto: Alexander Isa.

När restaurangen Bores öppnade tidigare i år lyckades ägarna inte få den start som önskades och bara två månader efter premiären avbröts samarbetet med den tilltänkta franchisetagaren. Nu sköts restaurangen från det egna högkvarteret och en restaurangchef har utsett för att ta hand om den dagliga verksamheten.

– Vi söker kontinuerligt franchisetagare, att vi driver den här från högkvarterets sida är rent av att vi inte hittade en lämplig person, säger Forsbeck.

När bröderna vanligtvis öppnar en ny enhet är succén ett faktum, men i Södertälje skulle genomslaget dröja.

Hamburgarrestaurangen Bores på Köpmangatan. Foto: Alexander Isa.

Under två dagar, onsdag och torsdag, riktade bröderna Forsbeck all sin fokus mot Södertälje och erbjöd Södertäleborna fantastiska hamburgare och pizzor till kraftigt rabatterade priser. Gästerna fick hela 50 procents avdrag på hela beställningen under dessa två dagar.

– Vi var tvungna att stänga tidigare för att maten tog slut. Jag har aldrig varit med om något likande, vi sålde över 1000 burgare under en dag, säger Carl-Gustav Forsbeck.

Recensionerna från besökarna var fantastiska och gav Bores på Köpmangatan en rejäl nytändning för bröderna Forsbecks restaurang.

Bröderna Carl-Gustav och Carl-Henrik Forsbeck öppnade den allra första enheten år 2017. Idag, fem år senare, har de lyckats etablera 10 enheter utspridda runt om i landet och ytterligare två väntas att slå upp portarna inom kort.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 november 2022 07:00
Senast uppdaterad: 11 november 2022 12:47

Kommunen lanserar ny tjänst för att förbättra socialtjänsten

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Södertälje kommun tar ett steg framåt genom att introducera Första Linjen stöd, en ny tjänst som syftar till att göra det enklare för invånare att få stöd från socialtjänsten utan utredning.

Den 1 mars införs Första Linjen stöd som en del av Södertälje kommuns nya satsning för att förbättra tillgängligheten till socialtjänsten. Målet är att komma närmare målgrupperna och erbjuda hjälp och stöd innan problemen växer sig för stora.

– Vi behöver utveckla socialtjänsten och i högre grad satsa på förebyggande arbete, säger Viktoria Larsson som blir ny verksamhetschef för första linjens socialtjänst.

(Annonslänk)

Genom Första Linjen stöd kommer socialtjänsten att fokusera på förebyggande arbete, inklusive uppsökande verksamhet för ungdomar, föräldrastöd, familjerätt och stöd till både våldsutsatta och förövare. Många kommer att kunna få stöd utan att behöva gå igenom en formell biståndsprövning, både individuellt och i grupp.

Denna satsning är det första steget i ett långsiktigt utvecklingsarbete för Södertälje kommuns socialtjänst. Det kommer att skapa en stabil grund och förberedelse inför den nya socialtjänstlagen, som förväntas träda i kraft. Den nya lagen kommer att betona en mer tillgänglig och förebyggande socialtjänst.

– Vi vill vara väl förberedda när den nya lagen träder i kraft för att leva upp till de nya direktiven. Vår ambition är att vår nya organisation snabbare ska kunna ge insatser som inte kräver biståndsbedömning, men även vägleda personer i behov av mer omfattande stöd till att hamna rätt från början och säkerställa att de får den bästa hjälpen, säger Viktoria Larsson.

För de som behöver mer omfattande stöd kommer barn- och ungdomsverksamheten samt vuxenenheten fortsätta att erbjuda sina tjänster. Detta inkluderar hantering av orosanmälningar, utredningar och biståndsprövning, precis som tidigare.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:12

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors