Debatt
🕝 1 minuter
"Insändare: KD-vildarna som räddade fortsatt sossestyre"
Publicerad 6 november 2022 13:45
Uppdaterad 1 maj 2024 15:21
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Martin Ahlman (KD), David Winerdal (KD), Lars Greger (MP) Tage Gripenstam (C), Linda Sjögren (V), Boel Godner (S). Bild/Foto: Centerpartiet Södertälje

Allt var upplagt för maktskifte i Södertälje kommun. Enligt valutgången skulle Alexander Rosenberg (M) komma att ersätta Boel Godner (S) som kommunstyrelsens ordförande.

I det läget bryter kristdemokraterna David Winerdal och Martin Ahlman partilinjen och räddar kvar Godner och det rödgröna styret. Avhopparna kan alltså inte tänka sig att stödja partier som får stöd av Sverigedemokraterna, men väl Vänsterpartiet med dess blytunga kommunistiska kappsäck och direktlinje till Moskva.

Under min tid som ledamot i kultur- och fritidsnämnden har jag haft tillfälle att notera, att Winerdal trivts ypperligt som medlem av vänstermajoriteten. Då var det svårare att utröna var den mer diskrete Ahlman hade sina sympatier – men nu vet vi.

Maktbalansen inom den nya fullmäktigemajoriteten kommer att bli synnerligen bräcklig: det krävs att båda överlöparna är på plats för att Godners majoritet skall vinna jämna omröstningar.

Det enda positiva med David Winderdals och Martin Ahlmans försåtliga agerande är att KD åter blir ett parti att lita på.

Tommy Hansson (SD)

Läs även: – Här presenterades den nya majoriteten i Södertälje

Dela artikeln