Företag i fokus:

Annons

Telge aktörer går ihop i klimatsmart agenda

2022_06_Telge-Sodertalje

Arkivbild

Telge Återvinning, Telge Bostäder och Telge Fastigheter har i år gått ihop för att göra en insamling av kläder som medborgarna inte vill ha kvar eller behöver.

Insamlingen sker i Telges huvudkontor med start från 1a november och insamlingen ska ske inför Green Week som infaller under vecka 47.

Detta är den klimatsmarta versionen av vad vi alla känner till som Black week. Då förmodligen årets största reor är.

I år kommer en cirkulär pop-up store öppna i SEB:s gamla lokaler på Storgatan 11, med konceptet Nytt e Bytt och Bytt e Nytt. Alla i Södertälje, men även utanför som har vägarna förbi uppmanas att gå in i sina garderober, gå igenom sina kläder och ta fram de plagg som inte kommer att vara behövliga. Såklart, ska de vara hela och rena. De tar emot kläder i alla storlekar. Bytt blir nytt till någon annan. Lägg kläderna i en påse och ta med till Telges huvudkontor på Storgatan 42.

Den 25-26 november blir det kampanj i stan med klädbyten i SEB:s gamla lokal på Storgatan 11. Den 26-27 november på Tveta och Returen kommer aktiviteter att hållas. Den 26 november kan man byta prylar och julkulor i Returen och den 27 november hålls samma arrangemang på Tveta.

Det bästa är att det du tar med är det enda du behöver, plånboken och cashen kan stanna i hemmet, men säg inte det till inbrottstjuven.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 5 november 2022 09:07

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors