Företag i fokus:

Annons

Telge aktörer går ihop i klimatsmart agenda

2022_06_Telge-Sodertalje

Arkivbild

Telge Återvinning, Telge Bostäder och Telge Fastigheter har i år gått ihop för att göra en insamling av kläder som medborgarna inte vill ha kvar eller behöver.

Insamlingen sker i Telges huvudkontor med start från 1a november och insamlingen ska ske inför Green Week som infaller under vecka 47.

Detta är den klimatsmarta versionen av vad vi alla känner till som Black week. Då förmodligen årets största reor är.

I år kommer en cirkulär pop-up store öppna i SEB:s gamla lokaler på Storgatan 11, med konceptet Nytt e Bytt och Bytt e Nytt. Alla i Södertälje, men även utanför som har vägarna förbi uppmanas att gå in i sina garderober, gå igenom sina kläder och ta fram de plagg som inte kommer att vara behövliga. Såklart, ska de vara hela och rena. De tar emot kläder i alla storlekar. Bytt blir nytt till någon annan. Lägg kläderna i en påse och ta med till Telges huvudkontor på Storgatan 42.

Den 25-26 november blir det kampanj i stan med klädbyten i SEB:s gamla lokal på Storgatan 11. Den 26-27 november på Tveta och Returen kommer aktiviteter att hållas. Den 26 november kan man byta prylar och julkulor i Returen och den 27 november hålls samma arrangemang på Tveta.

Det bästa är att det du tar med är det enda du behöver, plånboken och cashen kan stanna i hemmet, men säg inte det till inbrottstjuven.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 5 november 2022 09:07

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)