Företag i fokus:

Annons

Assyriskas dröm om divison 1 föll på målskilland

Assyriska

Assyriskas tränare Hassan Hallal. Arkivbild.

För att hålla liv i avancemang till divison 1 krävdes en vinst på bortaplan mot Österåker. Efter ett oavgjort resultat spelar Assyriska i division 2 även nästa säsong.

I den första kvalomgången ställdes Assyriska mot Friska Viljor där Södertäljelaget dominerade matchen och vann med hela 3-1. Inför dagens match krävdes en vinst för att gå vidare till den sista kvalomgången. För motståndarna Österåker räckte det gott och väl med oavgjort resultat då målskillnaden var till deras fördel.

Assyriska inledde starkt och tog ledningen redan efter 9 minuter genom Nemrud Awrohum, men strax innan domaren blåste av för halvtid kunde hemmalaget kvittera, 1-1.

Under andra halvleken blev det desto fler mål. Kvarten in i matchens andra halva tog hemmalaget ledning och bara 10 minuter senare kunde ledningen utökades till 3-1.

För att gå vidare i kvalomgången behövde Assyriska vind i seglet och vända underläget med minst tre mål. Bara minuter efter hemmalagets tredje mål kunde Assyriska näta till 3-2 och på övertid kvittera till 3-3.

Men det skulle inte räcka. Det fastställda slutresultatet innebär att Österåker kvalar vidare, enbart på grund av bättre målskillnad. Därmed fortsätter Assyriska att spela i division 2 även nästa säsong.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 november 2022 19:42
Senast uppdaterad: 5 november 2022 19:42

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors