Företag i fokus:

Krönika: Ledarskribenten i farten med sin ignorans

49759712-5776-4336-924F-C069C49282C4

Ärkebiskop Dioscoros Benyamin Atas. Foto: Privat.

Ledarskribenten för LT, Tomas Karlsson är i farten med sin ignorans, nu är det biskopen Benjamin Atas som fallit offer för hans pajkastning. 

Det är en sak att faktiskt försöka förstå vad som menas och antyds i en predikan, men det är en annan att enbart vilja se fel. I en predikan finns inga rätt och fel, utan tolkningen görs av den enskilda. Är du inte insatt eller införstådd i varken språket, ämnet eller bibeln har du svårt att faktiskt förstå innebörden. 

Tomas Karlsson citerar Benjamin Atas när han höll tal om den mördade 41 årige mannens begravningsceremoni. Karlsson ska ha använt sig av en tolk som översatt biskopens predikan, men det märkliga är att språket inte överensstämmer, samt att tolkningen är enformig. 

Karlsson citerar Atas:”Vi som lever i hjärtat av friheten har inte rätten att bli bortskämda. Vi får inte glömma vårt ursprung och var vi lever. Detta är ett resultat av friheten som finns i Sverige.”

Karlssons tolkning är att ta allt i detta stycke ordagrant och menar följande: ”Biskop Atas slår fast att vargen är djävulens avbild, men att ”det finns ingen som föds till djävul. Det är omgivningen som gör människan till djävul.” Och omgivningen – om det inte har framgått vid det här laget – det är alltså det svenska frihetliga samhället.”

Alla har vi rätt att tolka på vårt sätt och det är det fantastiska med att få göra en egen uppfattning av bibliska citat och verser. Det märkliga blir bara när man inte kan visa båda sidorna, såsom man behöver göra vid en helhetsbild. Allting taget ur sin kontext blir snävt och felaktigt. Tar man en bit av tårtan blir tårtan konstig och tårtbiten ensam. Lägger man tillbaka den får man helt plötsligt den helhetsbild som Karlsson saknar. 

Talet Atas höll är kopplat till Matteusevangeliet 10:16-22, i nya testamentet: ”Se, jag sänder ut er som får mitt bland vargar…En bror skall utlämna sin bror till att dödas och en far sitt barn, och barn skall sätta sig upp mot sina föräldrar…”Dessa verser var ett tal som Jesus höll för de 12 lärljungarna då han skulle skicka iväg dem i staden för att missionera och rädda människorna från bl.a. sjukdomar och ondska.

Min tolkning av det Atas säger i sin predikan är att vargen är gängen som skjuter de oskyldiga lammen som syftar till offren som fallit för kriminaliteten. Atas riktar talet till sörjande människor som just förlorat en son, bror, kusin, en kompis. Inte till Karlsson som inte förstår sig på varken suryoyo eller bibeln.

Så det enda som är uppåt väggarna här är den smaklösa pajen som Karlsson serverar.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 16:10

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors