Företag i fokus:

Annons

Stor prisutdelning i kommuen inom Omsorgsnämnden

188F61E6-2490-4427-A234-68A9D2307182

Foto: Södertäljes kommun

Det hölls en stor prisutdelning när årets medarbetare, ledare, kvalitetsutveckling, och årets misstag utsågs inom Omsorgsnämnden och Äldreomsorgsnämnden.

Här är pristagarna som tog emot utmärkelser i stadshuset under torsdagen.

Under veckan hölls en årlig prisutdelning i stadshuset där Södertälje kommun delade ut flera utmärkelser till kommunala medarbetare som arbetar för förbättrat resultat. En gemensam nämnare för pristagarna är att de har haft mod, uthållighet, nyfikenhet och förmåga att höja blicken under arbetets gång.

Inom Omsorgsnämnden utsågs Mari Ojala till Årets medarbetare, David Salmén till Årets ledare och Gröndalsvägens gruppbostad tilldelades Årets kvalitetsutveckling.

I Äldreomsorgsnämnden utsågs Susan Gabriel till Årets medarbetare, Paulina Vidal till Årets ledare och Bostadsgruppen Solhöjden, Mariekällgården vård- och omsorgsboende tilldelades Årets kvalitetsutveckling.

Nytt från tidigare år är kategorin ”Årets misstag som vi tagit lärdom av” som kommunen delade ut under torsdagen.

”Någon eller några som gått i framkant, testat något nytt och inte lyckats men lärt sig något av det. Det vill säga en person eller arbetsgrupp som fortsätter lära genom att våga, testa och göra nytt.”, skriver Södertälje kommun.

En utmärkelse som tilldelades till digITeamet med nomineringen:

”Med lust och vilja att frigöra administrativ tid missade teamet att den digitala lösningen som togs fram inte alls fungerade för användaren av tjänsten. Misstaget ledde till att teamet lärde sig hur viktigt det är med kommunikation, användarfokus samt att lösningen behöver testas i mindre skala innan lansering. Ett arbetssätt som de idag arbetar efter”

Foto: Södertälje kommun.

Nomineringen för Årets medarbetare, Mari Ojala, inom Omsorgsnämnden löd:

”Vilja att ständigt ställa upp och ställa om och med engagemang, kunskap och med ett lösningsorienterat fokus ta sig an små och stora arbetsuppgifter. Är en fantastisk tillgång till organisationen och bidrar med både humor och glädje”.

Årets ledare David Salmén, Omsorgsnämnden:

”Förmåga att ställa de svåra frågorna och utmana invanda tankesätt. Tar alltid hänsyn till olikheter, ser potentialen hos varje unik medarbetare och välkomnar allas perspektiv i vårt kvalitetsarbete. Han lever Södertälje kommuns värdegrund”.

Årets medarbetare inom Äldreomsorgsnämnden, Susan Gabriel:

”Förmåga att skapa ett lärande klimat genom att dela med sig av egen kunskap och söka efter och lyssna in andras kunskap, hela tiden med fokus på en välmående arbetsplats med god stämning. Bidrar alltid med klokhet.”

Årets ledare Äldreomsorgsnämnden, Paulina Vidal:

”För sitt goda arbete, uthållighet och engagemang i att bygga en stabil grund i verksamheten att bygga vidare på. Med ordning, struktur och tydligt ledarskap har hen väglett, stöttat och synliggjort sina medarbetare för att skapa trygghet i gruppen”.

Läs även:De blev årets förskollärare

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 oktober 2022 14:16
Senast uppdaterad: 29 oktober 2022 17:38

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)