Företag i fokus:

Annons

Hon utses till kommunens nya utbildningsdirektör

IMG_5595

Ingela Hamlin, kommunens nya utbildningsdirektör. Foto: Södertälje kommun.

I våras annonserades tjänsten som Södertäljes utbildningsdirektör ut efter att tidigare direktören Monica Sonde lämnade.

Nu har Södertälje kommun tillsatt tjänsten till den erfarne Ingela Hamlin som väntas börja arbeta efter årsskiftet.

– Jag är väldigt glad över den här rekryteringen. Ingela Hamlin brinner för alla barns rätt till en god utbildning. Jag är övertygad om att hennes långa erfarenhet från skolvärlden tillsammans med hennes engagemang och drivkraft kommer att få skolresultaten i Södertälje att fortsätta utvecklas i en positiv riktning, säger stadsdirektör Stefan Hollmark i ett pressmeddelande.

Den tidigare utbildningsdirektören, Monica Sonde, lämnade sin position i mars 2021 och ersattes med Johan Abrahamsson som tog över stafettpinnen under rekryteringsprocessen.

Hamlin kommer närmast från Sigtuna kommun där hon arbetade som förvaltningschef för Barn och ungdomsförvaltningen. På kommunen hemsida presenteras hon som en person med en lång erfarenhet av att arbeta som chef och ledare i skolans värld, både inom friskola och kommunal skola, som lärare, rektor, kvalitets- och regionchef.

(Annonslänk)

– Jag drivs av övertygelsen om att utbildning är livsviktigt för de barn och ungdomar som idag finns i våra förskolor och skolor, men också för vår gemensamma framtid och för demokratin. I rollen som utbildningsdirektör får jag nu möjligheten att bygga vidare på de goda strukturer som redan finns i Södertälje kring systematiskt kvalitetsarbete i skolan, säger Ingela Hamlin till Södertälje kommun.

– Jag hoppas förstås också kunna bidra till ett fortsatt utvecklingsarbete framåt när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet och därmed förbättra kunskapsresultaten. Att ha förmånen att arbeta med frågor som är av avgörande betydelse för en hållbar samhällsutveckling är stimulerande och ger arbetet mening, säger Ingela Hamlin till Södertälje kommun, säger hon

Hamlin är planerad att tillträda tjänsten i början av 2023.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 oktober 2022 09:45
Senast uppdaterad: 29 oktober 2022 09:45

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)