Företag i fokus:

Annons

Passerar fastighetsvärde på 3 miljarder kronor

Mansson-1024x741

Markus Månsson, marknadschef. Foto: Privat.

I samband med fastighetsköpet i Ronna 2021 passerade Månsbro ett fastighetsvärde på 2 miljarder kronor.

Knappt ett år senare når fastighetsbolaget nästa milstolpe – ett värde på 3 miljarder kronor.

– I början av förra året hade vi ett fastighetsvärde på cirka 1,5 miljarder och för några veckor sedan passerade vi 3 miljarder kronor, säger Markus Månsson, marknadschef på Månsbro Fastigheter, till Telgenytt.

När ägarbröderna Per-Axel och Lars-Åke Månsson i december i fjol förvärvade fyra stycken flerbostadshus, med totalt 121 hyreslägenheter, passerade fastighetsportföljen 2 miljarder kronor i värde.

Men det familjeägda fastighetsbolaget, som äger fastigheter i Södertälje, Stockholm och Eskilstuna, stannade inte där. Senaste året har bolaget expanderat kraftigt och i början av oktober köpte Månsbro ytterligare en fastighet i Eskilstuna och därmed passerade ett fastighetsvärde på 3 miljarder kronor.

(Annonslänk)

– Nyckeln är som alltid hårt arbete samt effektiva processer, bra lagkamrater och samarbetspartners. Nu lägger vi i ännu en växel och blickar framåt mot nya delmål. Jag vill tacka alla parter för de affärerna och utvecklingen av vårat befintliga fastighetsbestånd som har skapat ett fastighetsvärde som passerar 3 miljarder kronor, säger Markus Månsson.

Fastighetsköpet i Eskilstuna omfattar en totalyta på 11.286 kvm varav lokalarea på 4.974 kvm. Fastigheten är belägen i industriområdet Torshälla, med närhet till Eskilstuna centrum och E20.

– Välkomna att höra av er om ni vill sälja er fastighet, avslutar Markus Månsson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 oktober 2022 08:02
Senast uppdaterad: 28 oktober 2022 08:31

Här dansar rekordmånga barn den klassiska dansen ”Bagie”

220571AD-10E1-4236-BD90-DDC59FF63A65

Foto: Alexander Isa/Shamash Oyal

Vid en inställd lektion på Majtorpsskolan introducerade vikarien Shamash Oyal den traditionella dansen ”Bagie” till sina elever. En tillställning som enligt honom själv kan vara världsrekord i antalet deltagare.

– Det började med att jag introducerade dansen till mina elever i årskurs 3, och därifrån spred det sig vidare till andra årskurser. Otroligt roligt att vara med om barnens entusiasm, säger Shamash Oyal, som under fritiden arbetar ideellt på Telgenytt sedan starten 2021.

Det var en vanlig skoldag som snabbt förvandlades till en minnesvärd händelse. När en lektion oväntat ställdes in tog en elev i årskurs 3 tillfället i akt att dela med sig av sin kulturella bakgrund. Fär att sysselsätta barnen tog Shamash Oyal initiativet att lära barnen åk 3 den traditionella och populära assyriska dansen ”Bagie” som snabbbt blev populär bland andra elever.

Elevena på Majtorpskolan. Foto: Shamash Oyal

– I samråd med idrottsläraren på skolan fortsatte intresset för dansen och varje torsdag under skolans så kallade ’morgonpuls’ lyckades vi engagera många elever under flera veckors tid. Och idag kunde vi äntligen samla alla elever till en gemensam dans, säger Oyal och fortstätter.

– Dessutom är dans effektivt för att minska stress och främja lyckokänslor genom frisättning av endorfiner. Det är också ett utmärkt sätt att stärka sociala band och uttrycka sig kreativt. Kort sagt, dans gynnar både kropp och själ. Jag är glad och tacksam till både elever och lärarna på årskurs 3 för en fantastisk insats för barnen.

Kul att så många medverkade. Har du någonsin sett så många barn dansa ”Bagie” samtidigt tidigare?

– Det har jag faktiskt inte gjort, det var en unik och magisk upplevelse. Jag skulle nästan kunna slå vad om att vi slog världsrekord idag, säger Shamash Oyal och skrattar.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 21:00
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:49

Inget klart besked om SSK-forwardens skada

79DB7FC2-FAD3-4403-8485-8558A17F69FD

Jacob Dahlström, till höger missar även matchen mot Mora Foto: Daniel Hansson/ Shamash Oyal

SSK tar imorgon kväll emot Mora på hemmaplan i den 24:e omgången av Hockeyallsvenskan.

I onsdags hade SSK nästan en ordinarie trupp med sig till Hovet, förutom sedan tidigare långtidsskadade Veeti Vainio så saknads också backen Henrik Malmström och forwarden Jacob Dahlström. Den sistnämnde kommer även vara indisponibel mot Mora.

Hur allvarlig skadan som håller Dahla borta från spel är vill inte assisterande tränare Mattias Zackrisson svara på:

-Han är inte disponibel till imorgon, så det är lite oklart. Han kommer inte vara med i alla fall.

I en tidigare intervju med Magnus Bogren så väntade man svar från de läkarundersökningar som skulle göras på Dahlström.

Har ni fått något svar om vad för skada det rör sig om?

-Vi har som policy att det bara är huvudtränaren och läkarna som uttalar sig om det där. Han kan inte spela, det är vad jag vet.

-Annars ser det ut som att det blir samma lag som mot AIK. Vi får se hur det ser ut imorgon på värmningen med Malmström, fyller Zackrisson i fortsättningsvis.

Så då ändrar ni inte på ett vinnande koncept gällande formationer och backpar?

-Vi känner att vi börjar hitta kemi i de kedjorna vi har. Tycker vi har fyra kedjor som producerar och levererar efter våra förväntningar. Det känns stabilt.

Är där något speciellt som ni har slipat på träningen nu inför Mora?

-Vi försöker skruva på allting och bli bättre hela tiden. Vi tränar för att bli bättre inte för att underhålla.

Manfall på träningen lät värre än det är?

-Ja, det blir så. Lite försiktighetsåtgärder, det gör ont att vinna hockeymatcher. Så vi måste tänka till lite hur hårt vi kan matcha dem på träning.

Magnus Bogren har under kvällen inte varit tillgänglig för en kommentar om Jacob Dahlströms skada.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 20:55
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:55

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors