Företag i fokus:

Annons

Passerar fastighetsvärde på 3 miljarder kronor

Mansson-1024x741

Markus Månsson, marknadschef. Foto: Privat.

I samband med fastighetsköpet i Ronna 2021 passerade Månsbro ett fastighetsvärde på 2 miljarder kronor.

Knappt ett år senare når fastighetsbolaget nästa milstolpe – ett värde på 3 miljarder kronor.

– I början av förra året hade vi ett fastighetsvärde på cirka 1,5 miljarder och för några veckor sedan passerade vi 3 miljarder kronor, säger Markus Månsson, marknadschef på Månsbro Fastigheter, till Telgenytt.

När ägarbröderna Per-Axel och Lars-Åke Månsson i december i fjol förvärvade fyra stycken flerbostadshus, med totalt 121 hyreslägenheter, passerade fastighetsportföljen 2 miljarder kronor i värde.

Men det familjeägda fastighetsbolaget, som äger fastigheter i Södertälje, Stockholm och Eskilstuna, stannade inte där. Senaste året har bolaget expanderat kraftigt och i början av oktober köpte Månsbro ytterligare en fastighet i Eskilstuna och därmed passerade ett fastighetsvärde på 3 miljarder kronor.

(Annonslänk)

– Nyckeln är som alltid hårt arbete samt effektiva processer, bra lagkamrater och samarbetspartners. Nu lägger vi i ännu en växel och blickar framåt mot nya delmål. Jag vill tacka alla parter för de affärerna och utvecklingen av vårat befintliga fastighetsbestånd som har skapat ett fastighetsvärde som passerar 3 miljarder kronor, säger Markus Månsson.

Fastighetsköpet i Eskilstuna omfattar en totalyta på 11.286 kvm varav lokalarea på 4.974 kvm. Fastigheten är belägen i industriområdet Torshälla, med närhet till Eskilstuna centrum och E20.

– Välkomna att höra av er om ni vill sälja er fastighet, avslutar Markus Månsson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 oktober 2022 08:02
Senast uppdaterad: 28 oktober 2022 08:31

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)