Företag i fokus:

Annons

Här lagar Södertäljkrögaren mat för en hel ambassad

13736640-07B8-4590-9504-8E0815430607

Foto: Privat.

Paella, Croquetas, gamas, tortilla

Här lagar krögaren från Södertälje, Pablo Munoz, mat för hela spanska ambassaden i Stockholm.

Spanien är känt för sina högtider, folkfester och fiestas. När nationaldagen firades i spanska ambassaden i Stockholm gjordes det stillsamt med nära, kära och kollegor. Och återigen blev det Södertäljekrögaren Pablo Munoz, från Mas Que Tapas, som fick äran att tillaga maten – inte deras egna kockar.

– Jag lagade paella till dem förra året också. Det känns bra att de visar förtroende, säger Pablo Munos som genom åren gjort sig känd för att laga fantastiskt god mat.

Hans restaurang i Södertälje har gjort sig ett namn dit folk vallfärdar för att serveras god mat. När efterfrågan blev så hög beslutade han att öppna ytterligare en restaurang i centrala Stockholm.

Södertäljekrögaren Pablo Munoz. Foto: Privat.

Förra året, 2021, när spanska ambassaden traditionsenligt firade nationaldagen bjöds han in för att tillaga maten där han serverade sin fantastiskt goda paella. Succén var ett faktum och hans mat uppskattades av flera hundra närvarande gäster.

När nationaldagen ännu en gång skulle firas i år var det ingen tvivel om vem som återigen fick äran att tillaga maten.

– I år lagade vi mat för 150 personer, men förra året var det cirka 300. De var jättenöjda i år, så det skulle inte förvåna mig synas nästa år också, säger Pablo Munoz till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 28 oktober 2022 07:26

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)