Företag i fokus:

Annons

Sju restauranger har skrivit avtal med projektet vid Marenplan

Montage, Alex Ataseven

Foto: Cc/ Fojab

När Marenhotellet står klar får Södertälje hela sju nya och toppmoderna lyxrestauranger.

Nu kan Telgenytt avslöja vilka restaurangkoncept som kliver in i Stadsrums fastighet hösten 2024.

I mars tidigare i år inleddes rivningsarbete för nya Marenprojektet som bland annat ska innehålla cirka 200 gästrum, lounge, barer, restauranger, uteservering på en terrass mot Maren, konferensavdelning och en träningsanläggning.

600 kvadratmeter stor skybar. Bild: Fojab.

Projektets krona blir en skybar på våning 16 som, enligt uppgifter till Telgenytt, drivs av Winn Hotel själva och kommer att vara cirka 600 kvadratmeter stor och ha utsikt åt alla håll.

På marknivå, där Ceasars och O´Learys tidigare huserat, etableras fyra stora lyxrestauranger som kommer att vara cirka 400 kvm stora vardera.

Här har fastighetsägaren skrivit avtal med en libanesisk restaurang, en sushirestaurang, den napolitanska restaurangen Ciro som erbjuder pizza och pasta, samt den välkända amerikanska kedjan T.G.I Friday´s.

Där Ceasars och O´Lelarys tidigare var placerade etableras fyra stora lyxrestauranger. Bild: Fojab.

Våningen över, på plan två, ska Winn Hotel öppna sin egna lyxrestaurang med bistro och lounge och kommer att vara ansluten till hotellet samt vara tillgänglig för allmänheten.

På plan tre har fastighetsägaren Stadsrum skissat fram en verksamhet som är cirka 1300 kvm stor och tillkommer med en enorm terrass på hela 500 kvm som kommer ha en vacker utsikt över Marenplan.

Här har fastighetsägaren skrivit avtal med en restaurang som bland annat kommer att erbjuda bowling och nöje för hela familjen.

Restauranger på tre våningsplan. Bild: Fojab.

Men det blir inte den välkända O´Learys som kliver tillbaka in i nya lokaler på Marenplan.

O´Learys har visat intresse för den enorma lokalen som erbjudits av fastighetsägaren, men slutligen blev det en annan aktör som knep kontraktet.

Enligt uppgifter till Telgenytt kan det röra sig om Pitcher´s, som i nuläget inte har bekräftat uppgifterna.

Marenprojektet är planerad att stå klart hösten 2024.

Läs: – Föreningen vill stoppa ännu ett hotellbygge – Går till domstol igen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2022 13:20
Senast uppdaterad: 27 oktober 2022 13:20

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)