🕝 1 minuter
Ny barnavårdscentral och barnmorskemottagning i Hovsjö
Publicerad 26 oktober 2022 14:20
Uppdaterad 26 oktober 2022 14:20

Pressbild. Capio / Creativ Commons.

Det privata sjukvårdsföretaget Capio öppnar ny mottagning i Södertälje.

I november öppnar bolaget en barnavårdscentral och barnmorskemottagning i Hovsjö som anses vara ett av Sveriges mest utsatta område

Capio bedriver idag vård inom medicin, kirurgi och psykiatri på vårdcentraler, specialistkliniker och sjukhus runt om i landet. Sedan 2017 öppnade de, tillsammans med Södertälje kommun, en familjecentralen i Geneta som även blev den första i Södertälje.

Att öppna en andra familjecentral har länge varit ett mål som nu blir verklighet. Den 14 november öppnar Capio, i samarbete med kommunen en andra mottagning i Hovsjö och kommer att vara en del av Hovsjö familjecentral.

– Att även Hovsjös familjer kommer få stöd av vår engagerade och kompetenta personal känns fantastiskt och jag är så glad för att det vi arbetat för så länge nu äntligen blir verklighet säger Jenny Andersson, samordnare för Hovsjö och Geneta familjecentraler samt enhetschef för Capio BVC och BMM Wasa i ett pressmeddelande.

Vidare framför Andersson är det just nu viktigare än någonsin att arbeta med tidiga insatser i människors närområde. Dels på grund av att området anses som ett särskilt utsatt område och på grund av senaste tidens skjutningar som inträffat i Södertälje.

– Vi ser också mycket positivt som växer fram i området och föräldrar som verkligen kämpar. Att få möjligheten att utveckla verksamheter utifrån familjers kartlagda behov är så viktigt och jag är övertygad om att det är det som behövs för att kunna bidra till att minska de enorma skillnader som finns i regionen när det gäller barn och kvinnors hälsa, säger Jenny Andersson.

Familjecentral i Hovsjö har som syfte att bland annat förebygga våld i nära relationer och bottnar i antalet anmälningar som ökat i området.

Dela artikeln