Företag i fokus:

Annons

Ny barnavårdscentral och barnmorskemottagning i Hovsjö

Hovsjö PM (1)

Pressbild. Capio / Creativ Commons.

Det privata sjukvårdsföretaget Capio öppnar ny mottagning i Södertälje.

I november öppnar bolaget en barnavårdscentral och barnmorskemottagning i Hovsjö som anses vara ett av Sveriges mest utsatta område

Capio bedriver idag vård inom medicin, kirurgi och psykiatri på vårdcentraler, specialistkliniker och sjukhus runt om i landet. Sedan 2017 öppnade de, tillsammans med Södertälje kommun, en familjecentralen i Geneta som även blev den första i Södertälje.

Att öppna en andra familjecentral har länge varit ett mål som nu blir verklighet. Den 14 november öppnar Capio, i samarbete med kommunen en andra mottagning i Hovsjö och kommer att vara en del av Hovsjö familjecentral.

– Att även Hovsjös familjer kommer få stöd av vår engagerade och kompetenta personal känns fantastiskt och jag är så glad för att det vi arbetat för så länge nu äntligen blir verklighet säger Jenny Andersson, samordnare för Hovsjö och Geneta familjecentraler samt enhetschef för Capio BVC och BMM Wasa i ett pressmeddelande.

Vidare framför Andersson är det just nu viktigare än någonsin att arbeta med tidiga insatser i människors närområde. Dels på grund av att området anses som ett särskilt utsatt område och på grund av senaste tidens skjutningar som inträffat i Södertälje.

– Vi ser också mycket positivt som växer fram i området och föräldrar som verkligen kämpar. Att få möjligheten att utveckla verksamheter utifrån familjers kartlagda behov är så viktigt och jag är övertygad om att det är det som behövs för att kunna bidra till att minska de enorma skillnader som finns i regionen när det gäller barn och kvinnors hälsa, säger Jenny Andersson.

Familjecentral i Hovsjö har som syfte att bland annat förebygga våld i nära relationer och bottnar i antalet anmälningar som ökat i området.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 oktober 2022 12:20
Senast uppdaterad: 26 oktober 2022 12:20

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors