Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Polisman knivhögg sin fru – Frias helt från misstankarna

Alex Ataseven Polisbild

Arkivbild.

Polismannen som stod åtalad för mordförsök på sin fru frias helt från misstankarna.

Detta enligt ett beslut från Södertälje tingsrätt som meddelades under måndagen.

Den 14 juni tidigare i år utsattes en kvinna för mordförsök av sin man i deras gemensamma bostad i Nykvarn. Den misstänkte, en polisman i 55-års åldern, våldförde sig mot sin fru och knivhögg henne ett flertal gånger.

I ett av rummen i bostaden ska bråk ha uppstått, varpå polismannen greppade tag i en kniv gick till angrepp mot kvinnan. Händelsen ska även ha skett när parets gemensamma barn befann sig i bostaden.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård och överlevde det misstänkta mordförsöket.

(Annonslänk)

Polismannen greps och åtalades för mordförsök, men nekade till det misstänkta brottet. Enligt polismannens advokat, Peter Ataseven, drabbats han av en tillfällig sinnesförvirring och inte förstod att han angrep sin fru.

Tingsrättens bedömning är att polismannen, som under en längre tid varit påtaglig påverkad av sin sjukdom och medicinering, saknat uppsåt. Nu beslutar Södertälje tingsrätt att fria honom helt från åtalspunkterna.

Polismannen stod åtalad för mordförsök och grovt barnfrisbrott, men friades under måndagen helt från misstankarna.

Läs även: – Efter mordförsöket – Polisman riskerar att få sparken

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 oktober 2022 13:16
Senast uppdaterad: 25 oktober 2022 13:16

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)