Företag i fokus:

Annons

Här är kommunens nya satsning – Aktivitetsboxar från Piffl

IMG_EB060BF1CA67-1

Foto: Södertälje kommun.

Med Aktivitetsboxar från Piffl vill Södertälje ökar tillgången till lek, spel och idrott.

En satsning som inleddes under våren, men som nu utökas för att fler Södertäljebor ska kunna ta del av boxarna.

Aktivitetsboxarna från Piffl, som i våras placerades vid Eknäsbadet och Wasaskolan, är fyllda med aktiviteter att nyttja i Södertäljes utemiljöer. Bland annat är boxarna fyllda med basket, fotboll, boule och kubb, men innehåller också nya aktiviteter som spikeball, discgolf och speedminton. Genom att ladda ner appen ”Piffl” ges enkel tillgång till boxens alla aktiviteter.

– I Södertälje satsar vi på att ligga i framkant när det gäller teknik och innovativa lösningar. Piffl är en jätterolig del av den satsningen och hjälper oss att skapa möjligheter för människor att genom lek och idrott vara aktiva, säger Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef, Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Aktivitetsboxarna vid Eklundsnäs och Dalparken. Foto: Södertälje kommun.

Efter vårens satsning har Södertälje kommun beslutat att placerats ut fler aktivitetsboxar på ytterligare fem platser.

– Superkul att Södertälje kommun utökar sin satsning med fler pifflboxar! Tillsammans hoppas vi förenkla spontan aktivitet och inspirera till extra mycket rörelseglädje i Södertäljes utemiljö, säger William Nimbs, en av Piffls grundare.

Här finns Piffl i Södertälje

  • Eknäsbadet
  • Dalparkens lekplats
  • Wasaskolan
  • Geneta DiscGolfPark
  • Västergårds spontan
  • Södertälje IP
  • Badparkens lekplats

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 oktober 2022 08:39
Senast uppdaterad: 23 oktober 2022 08:39

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)