Företag i fokus:

Stor seger för Assyriska i kvalets första omgång

EA6B9F80-B1F8-4DEC-A745-ADE65B1227F5

Foto: Shamash Oyal.

Idag inleddes kvalet till divison 1 och i omgångens första match ställdes Assyriska mot Friska Viljor. En match som Assyriska dominerade och visade att man hör hemma i högre divisioner.

När den första matchen i trelagsserien inleddes, där vinnaren går till direktkval till Ettan norra, visade Assyriska på styrka på hemmaplan. Första målet kom redan efter 18 minuter efter att Bachir Katourgi tog emot en långboll i motståndaren målområde och vacker lobbade bollen över målvakten. 1-0.

8 minuter senare var det dags att utöka ledningen till 2-0 genom Marcus Linday och i den 34e matchminuten utökades ledningen ytterligare. 3-0 genom Ferid Ali.

Andra halvlek blev dock mållös för hemmalaget, men gästerna däremot fick med sig ett tröstmål innan domaren blåsta av. 3-1 till Assyriska som vinner kvalets första omgång.

Efter slutsignalen hölls en straffläggning för att kunna skilja lagen åt vid lika i första delen av kvalet. Där förlorade Assyriska med 5-4

Foto: Shamash Oyal

Hur känns det efter första kvalmatchen?

– Det var lite pirrigt inför matchen, men när vi går ut på plan känns det som att vi har full kontroll och får med oss tre mål. Vi slappnade av lite i andra halvleken men ingen fara skedd, vi visade klass och styrka, säger målskytten Bachir Katourgi, till Telgenytt.

Hur tycker du att matchen gick?

– Jag tyckte att vi följde matchplanen ganska bra och vi gjorde det vi skulle göra. Med matchens slutresultat visar det bara att vi gjorde vår grej, avslutar Katourgi.

Nästa match ställs Assyriska mot IFK Österåker.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 oktober 2022 17:31
Senast uppdaterad: 23 oktober 2022 17:49

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors