Företag i fokus:

Annons

Stor seger för Assyriska i kvalets första omgång

EA6B9F80-B1F8-4DEC-A745-ADE65B1227F5

Foto: Shamash Oyal.

Idag inleddes kvalet till divison 1 och i omgångens första match ställdes Assyriska mot Friska Viljor. En match som Assyriska dominerade och visade att man hör hemma i högre divisioner.

När den första matchen i trelagsserien inleddes, där vinnaren går till direktkval till Ettan norra, visade Assyriska på styrka på hemmaplan. Första målet kom redan efter 18 minuter efter att Bachir Katourgi tog emot en långboll i motståndaren målområde och vacker lobbade bollen över målvakten. 1-0.

8 minuter senare var det dags att utöka ledningen till 2-0 genom Marcus Linday och i den 34e matchminuten utökades ledningen ytterligare. 3-0 genom Ferid Ali.

Andra halvlek blev dock mållös för hemmalaget, men gästerna däremot fick med sig ett tröstmål innan domaren blåsta av. 3-1 till Assyriska som vinner kvalets första omgång.

Efter slutsignalen hölls en straffläggning för att kunna skilja lagen åt vid lika i första delen av kvalet. Där förlorade Assyriska med 5-4

Foto: Shamash Oyal

Hur känns det efter första kvalmatchen?

– Det var lite pirrigt inför matchen, men när vi går ut på plan känns det som att vi har full kontroll och får med oss tre mål. Vi slappnade av lite i andra halvleken men ingen fara skedd, vi visade klass och styrka, säger målskytten Bachir Katourgi, till Telgenytt.

Hur tycker du att matchen gick?

– Jag tyckte att vi följde matchplanen ganska bra och vi gjorde det vi skulle göra. Med matchens slutresultat visar det bara att vi gjorde vår grej, avslutar Katourgi.

Nästa match ställs Assyriska mot IFK Österåker.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 oktober 2022 17:31
Senast uppdaterad: 23 oktober 2022 17:49

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)