Företag i fokus:

Klassiska metoden ”Svepet” tillbaka – Vapen hittat

polis

Foto: Shamash Oyal

I samband med våldsspiralen har stora polisiära resurser skickats till staden för att bryta våldsutvecklingen och öka tryggheten i Södertälje.

Fem skjutningar inträffade på drygt två veckor i Södertälje – Tre mord, två mordförsök och flera frihetsberövade.

Under lördagen meddelade polisen att de kommer att genomföra en metod som kallas för ”svep”. Det innebär att polisen tillsammans med flera resurser kontrollera huskroppar med källare, garage, skogar och andra platser.

Med hjälp av polishundar ska stora utrymmen ha sökts igenom för att hitta gömställen som kan vara intressanta för polisen. Bland annat har det gjorts fynd av narkotika, vapen och alkohol.

Under fredagskvällen tipsades Telgenytt om ett pådrag där polisen befann sig i Lunagaraget i centrala Södertälje. När vi kontaktade polisen RLC meddelade polisen presstalesperson Daniel Wikdahl, att de är var plats för att kontrollera om det finns något intressant som kan stoppa våldspiralen men även saker som inte bör finnas där.

Pådraget i Lunagaraget under fredagskvällen. Läsarbild.

Enligt uppgifter till Telgenytt fann polisen spår av alkohol och drogkonsumtion i garaget, men några beslag ska inte ha gjorts.

Polisen meddelar även att metoden kommer att hållas framöver i delar av Södertälje för att trygga ordning och säkerhet för våra medborgare, skriver polisen på sin Facebook.

Polisen vädjar även om allmänheten har tips eller iakttagelser som kan vara till hjälp för pågående utredningar.

Här kan du tipsa polisen både på 11414 och polisen hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 oktober 2022 16:28
Senast uppdaterad: 22 oktober 2022 16:28

Damerna utklassade Uppsala i första semifinalmatchen

SBBK Maria Jespersen.

SBBKs Maria Jespersen.
Fotograf: Petra Gau.

SBBKs damer visade klass i den första semifinalmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen, där de tog en övertygande ledning redan i den första perioden och slutade med en krossande seger på 88-45.

(översatt från engelska till svenska) Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

I går kväll satte SBBKs damlag tonen för sin semifinalserie mot Uppsala Basket med en överlägsen start i Täljehallen. SBBK tog omedelbart kommandot och ledde med 10-0 tidigt i matchen, vilket tvingade Uppsala till en tidig timeout. Uppsalas spelare såg utmanade ut efter timeouten, och första perioden slutade med en ledning för SBBK på 26-9.

(Annonslänk)

Matchen fortsatte i samma anda, med SBBK som behöll kontrollen genomgående. Publiken, bestående av 345 åskådare, fick bevittna en match som snabbt utvecklade sig till en uppvisning av SBBKs styrka och samspel. Slutsiffrorna på tavlan visade 88-45, med jämnt fördelade periodresultat som vittnade om SBBKs dominans under hela matchen.

Klara Lundquist ledde poängligan för SBBK med 16 poäng, tätt följd av Frida Eldebrink och Maria Jespersen, som båda bidrog med 15 poäng var. Uppsala kämpade modigt men kunde inte matcha intensiteten från Södertälje-laget, där Stephanie Visscher blev poängbäst med 14 poäng.

– Vi har varit mycket fokuserade under träningarna eftersom slutspelet är ”en ny säsong”. Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra. Vi hade stort fokus på vår fördel inuti på alla positioner och vi genomförde det väl. Sammantaget känns det mycket tillfredsställande, vi spelade osjälviskt och tog många bra beslut både i anfall och försvar. Sammantaget en riktigt stor laginsats som började med bra träningar den här veckan. På lördag är det en ny match, de kommer att ändra en del saker och det kommer även vi. De kan också ha varit extra trötta inför den här matchen på grund av sina tre tuffa kvartsfinalmatcher mot Östersund, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 08:30
Senast uppdaterad: 12 april 2024 08:59

Kommunanställd varnas för olämpligt uttalande

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

En anställd inom Södertälje kommun har mottagit en officiell varning efter att ha gjort ett uttalande som uppfattats som sexistiskt av en kollega, enligt ett beslut från kommunen.

(Annonslänk)

En skriftlig varning har utfärdats till en kommunanställd i Södertälje efter ett incident där personen i januari uttryckt sig på ett sätt som anses kränkande och sexistiskt. Varningen markerar en allvarlig förseelse mot anställningsavtalet, vilket detaljerar arbetstagarens skyldigheter och åtaganden inom sin anställning.

Denna typ av beteende, inklusive sexuella trakasserier, kommentarer eller skämt med sexuell innebörd, är strängt förbjudet inom kommunens arbetsplatser och anses vara helt oacceptabelt. Arbetsgivaren har klargjort att sådana handlingar inte bara undergräver den professionella arbetsmiljön utan också strider mot de värderingar och etiska riktlinjer som upprätthålls inom organisationen.

I varningsbrevet betonas det att en upprepning av liknande beteende kan resultera i uppsägning från anställningen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 07:14
Senast uppdaterad: 12 april 2024 07:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors