Företag i fokus:

Annons

Katourgi laddad inför kvalet – ”Kan inte beskriva med ord”

6EEEFA78-4A5C-40D8-9728-A03F51DB7D16

Foto: Shamash Oyal/Privat.

När seriens sista matchen i division 2 Södra Svealand avslutades knep United IK första platsen och avancerade till division 1.

Nu gör Assyriska och anfallaren Bachir Katourgi sig redo för avspark när kvalet inleds under söndagen med stort stöd på läktaren.

– Fansen har varit helt otroliga med sitt stöd, i vått och torrt. Både vi och fansen vet vikten av ett bra läktarstöd och vi ser fram emot denna drabbning med publiken på vår sida, säger Assyriskas Bachir Katourgi till Telgenytt.

Hoppet om en spel i högre division lever vidare. Efter en tuff och jämn säsong hamnade Assyriska på en kvalplats, en poäng efter seriesegraren United IK. Under klubbens anrika historia som sträcker sig 30 år tillbaka har laget kvalat totalt fyra gånget, men bara vid ett tillfälle med positiv utgång.

Assyriska som toppade series tappade viktiga poäng mot slutet och blev omsprungna av United IK och tvingas därmed till kvala för spel i högre division.

– Med tanke på spelet och den enorma överlägsenheten är det väldigt beklagligt att vi inte är i divison 1. Men så funkar fotbollen, en missräkning och så står man där, säger Katourgi.

Assyriskas Bachir Katourgi. Foto: Caroline Envia Khamo, AGN Tv.

Assyriskas ställs mot tabelltvåan i Norra Svealand, Friska Viljor och tabelltvåan i Norra Svealand, IFK Österåker. 29-åringen, Bachir Katourgi, som varit en av lagets främsta spelare gör sig nu redo för kval.

Hur känns det inför kvalet?

– Självklart är det mycket känslor och tankar som smyger in. Man försöker att vara cool hela tiden, men det är svårt att dölja, säger Bachir Katourgi.

Vad tror du om motståndet ni ställs mot, Friska Viljor?

– Självklart är det ett lag att se upp för. Om vi gjort bra matcher hittills så är denna den bästa matchen vi måste göra prestationsmässigt för att kamma hem 3 pinnar.

Hur känns formen, känner du dig redo?

– Ja, det känns otroligt bra och är så matchklar man kan bli. Kan inte med ord beskriva längtan och kliva ut på söndag, säger Katourgi till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 oktober 2022 12:34
Senast uppdaterad: 22 oktober 2022 12:50

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)