Företag i fokus:

Annons

S kallar det demokrati – Jag kallar det bedrägeri

DAVID

David Winerdal. Foto: Södertälje kommun.

Äntligen maktskifte! Det var så jag och majoriteten av Södertäljeborna tänkte fram till och med i måndags innan David W och Martin A valde att rösta emot sitt egna parti.

Jag förstår inte hur David Winerdal ”tänker på Södertäljes bästa”, och jag förstår framförallt inte varför man väljer att vara kvar i ett parti som bytt linje både på kommunal- och riksnivå, om man nu ser detta som ett problem.

Varför väljer man aktivt att gå emot majoriteten av invånarna i Södertälje? Vad är det som gör att David och Martin känner sig så speciella att de personligen förhindrar detta?

Lämna istället partiet och låt någon som faktiskt delar partiets ideologi få styra! David verkar ändå unna sig lite fika i Socialdemokraternas partimöten. Byt parti bara! 

”Demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje”

Personligen ser jag ett problem i det stora hela, och det är att demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje.

Hur kan Boel Godner kalla detta styre för stabilt? Det är så långt ifrån stabilt man kan komma skulle jag vilja påstå. S, V, MP och C ska nu alltså bilda majoritet. Eller ska jag snarare säga att David och Martin bildar en majoritet? Allt hänger ju på dessa politiska vildar, som tyvärr känt sig tillräckligt egoistiska att gå emot folket i Södertälje.

”Låt det spegla vad folket röstat på”

Jag förstår inte hur detta är möjligt. Demokrati i all ära, men låt det spegla vad folket röstat på och inte spegla två enskilda politikers tankar om vad som är ”bäst”. Deras handlande har satt käppar i hjulet för Södertäljealliansen som folket röstat på, som nu istället ersätts av en majoritet som ingen av partierna gick till val på. 

Hopplös Södertäljebo.

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2022 07:25
Senast uppdaterad: 20 oktober 2022 07:26

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors