Företag i fokus:

Annons

S kallar det demokrati – Jag kallar det bedrägeri

DAVID

David Winerdal. Foto: Södertälje kommun.

Äntligen maktskifte! Det var så jag och majoriteten av Södertäljeborna tänkte fram till och med i måndags innan David W och Martin A valde att rösta emot sitt egna parti.

Jag förstår inte hur David Winerdal ”tänker på Södertäljes bästa”, och jag förstår framförallt inte varför man väljer att vara kvar i ett parti som bytt linje både på kommunal- och riksnivå, om man nu ser detta som ett problem.

Varför väljer man aktivt att gå emot majoriteten av invånarna i Södertälje? Vad är det som gör att David och Martin känner sig så speciella att de personligen förhindrar detta?

Lämna istället partiet och låt någon som faktiskt delar partiets ideologi få styra! David verkar ändå unna sig lite fika i Socialdemokraternas partimöten. Byt parti bara! 

”Demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje”

Personligen ser jag ett problem i det stora hela, och det är att demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje.

Hur kan Boel Godner kalla detta styre för stabilt? Det är så långt ifrån stabilt man kan komma skulle jag vilja påstå. S, V, MP och C ska nu alltså bilda majoritet. Eller ska jag snarare säga att David och Martin bildar en majoritet? Allt hänger ju på dessa politiska vildar, som tyvärr känt sig tillräckligt egoistiska att gå emot folket i Södertälje.

”Låt det spegla vad folket röstat på”

Jag förstår inte hur detta är möjligt. Demokrati i all ära, men låt det spegla vad folket röstat på och inte spegla två enskilda politikers tankar om vad som är ”bäst”. Deras handlande har satt käppar i hjulet för Södertäljealliansen som folket röstat på, som nu istället ersätts av en majoritet som ingen av partierna gick till val på. 

Hopplös Södertäljebo.

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2022 07:25
Senast uppdaterad: 20 oktober 2022 07:26

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)