Företag i fokus:

Majkel Bagir utsedd till seriens bästa anfallare

4F348E4A-5913-4381-83AE-FA60C83DE64D

Foto: Daniel Brace.

Han värvades av Syrianska i augusti förra året och ett år senare prisas han för sina fantastiska prestationer.

Skyttekungen, Majkel Bagir, 22, utses till division 2 Södra Svealands bästa anfallare.

– Det känns roligt att få priset som seriens bästa anfallare, säger Syrianskans stjärnanfallare, Majkel Bagir, till Telgenytt.

Bagir var en av divisionens främsta anfallare och ledde skytteligan, men efter att ha dragit på sig en skada halkade han efter i tabellen. Trots skadan knep han andraplatsen med 20 mål gjorda under säsongen, ett mål efter skytteledaren.

Tätt bakom, på en fjärde plats med 16 mål gjorda, hittar vi United IKs kvicke anfallare, Shergo Shhab.

(annonslänk)

Men däremot blev inte utfallet i serien som Syrianska och anfallare Bagir önskade. United avancerade till division 1 och Assyriska kvalar för avancemang nu på söndag. Syrianska hamnade på en tredje plats och spelar därmed i division 2 även nästa säsong.

– Vi gjorde en jättebra säsong hela laget där vi fick ett otroligt stöd från fansen. Det va synd att vi tappade så många poäng just i toppmatcherna, jag tror att det kan ha avgjort att det inte blev uppflyttning, säger Majkel Bagir.

Men Bagir kan däremot glädjas åt Unibets utmärkelse som seriens bäste anfallare under säsongen.

– Det är ett kvitto på att allt det hårda arbete man har gjort under hela året har lönat sig, säger Syrianskans stjärnanfallare, Majkel Bagir, till Telgenytt.

Läs även: – Södertäljespelare nominerade till landets bästa spelare

Foto: Daniel Brace.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2022 15:33
Senast uppdaterad: 20 oktober 2022 16:38

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors