Företag i fokus:

Lastbilsolycka utanför skola

Kopia

Foto: Eric Germundsson.

Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Saltskog efter en trafikolycka.

Detta efter att släpet på en lastbil välte och hamnade på snedden utanför en skola.

Olyckan inträffade på Sålhamravägen i höjd med Saltskog centrum, vid Stålhamraskolan.

Händelsen beskrivs som en singelolycka i norrgående riktning och enligt uppgifter till Telgenytt körde lastbilen på Stålhamravägen när släpet helt plötsligt välte och hamnade på snedden.

Polis på plats efter olyckan. Läsarbild.

– Lastbilens släp välte precis utanför skolan där barn leker på gården. Chauffören stod utanför och såg lite fundersam ut, men jag tyckte att axeln mellan lastbilen och släpet var väldigt lång. Det såg läskigt ut, säger ett ögonvittne till Telgenytt.

Vad som orsakade att lastbilens släp välte och hamnade på snedden är i nuläget oklart. I samband med olyckan är ett körfält blockerat och framkomligheten har begränsats och just nu befinner sig polisen på platsen för att utreda ärendet.

Ingen person har rapporterats skadats och det finns ännu ingen prognos för när vägen kan släppas helt fri för trafikanter.

Foto: Eric Germundsson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 oktober 2022 09:24
Senast uppdaterad: 19 oktober 2022 11:42

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors