Företag i fokus:

Annons

Godner(S) efter maktdramat – ”Känns bra och viktigt”

Boel Godner

Foto: Alex Ataseven.

Kort efter valet stort det klart att Boel Godner(S), som varit kommunstyrelsens ordförande sedan 2011, förlorade makten och skulle hamnade i opposition.

När den nya Södertäljealliansen skulle röstas fram under måndagen röstades förslaget helt plötsligt ner – och Godner behöll makten som kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns bra och viktigt att vi får styra, säger Boel Godner(S), kommunstyrelsens ordförande, till Telgenytt.

Det tilltänkta maktskiftet, som skulle ledas av Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, med stöd av Sverigedemokraterna och Realistpartiet, stoppades av två politiska vildar – Kristdemokraterna Martin Ahlman och David Winerdal.

Båda väljer nu att stötta S, MP, C och V kommande fyra år.

– Jag kommer att rösta på den samlade oppositionens förslag den kommande mandatperioden, sade Martin Ahlman under mötet och berättade att han under mandatperioden kommer att vara oberoende kristdemokrat.

Därmed stoppades maktskiftet och Boel Godner (S) behåller makten som kommunstyrelsens ordförande ytterligare fyra år.

Södertäljealliansen stoppades under måndagens omröstning i kommunfullmäktige. Foto: Alex Ataseven

Hur känns det att ta tillbaka makten?

– Det känns bra och viktigt att vi får styra även om vår nya majoritet ser annorlunda ut. Det finns flera svåra frågor att hantera här hos oss i Södertälje. Vi kommer att ett presentera politiskt program någon av de närmaste veckorna, säger Godner till Telgenytt.

Hur ser ni på styre med kristdemokraterna Ahlman och Winerdal?

– De två som fortfarande står för den politiska linje som KD gick till val på i Södertälje blir en del av majoriteten. Tillsammans kommer vi (S, V, C, MP, Ahlman och Winerdal) att arbeta för Södertäljes bästa. Vår majoritet speglar valresultatet väl.

Det nya samarbetet, med de två politiska vildarna, kan riskera en politisk osäkerhet i Södertälje kommande år, något som Liberalerna lyfter fram. Skulle Alman eller Winerdal exempelvis få förhinder att delta vid ett möte i kommunfullmäktige så har Godner och Socialdemokraterna helt plötsligt inte längre majoritet.

En politisk osäkerhet som oroar Södertäljeborna, men Godner ser ljust på framtiden.

– Man behöver inte vara orolig. Vad det gäller närvaro vill jag upplysa om att de allra flesta ledamöterna i Kommunfullmäktige kommer till alla sammanträden. Vi kommer också att sträva efter breda lösningar över block- och partigränser. Det vanliga är också att partierna är överens om de flesta förslag som kommer till Kommunfullmäktige, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 oktober 2022 13:04
Senast uppdaterad: 19 oktober 2022 13:25

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors