Företag i fokus:

Annons

Halef anmäls av Winerdal – Slår tillbaka anklagelserna

Montage Alex Ataseven

Kristdemokraternas ordförande Robert Halef och tidigare gruppledaren David Winerdal. Pressbilder.

Kristdemokraternas tidigare gruppledare, David Winerdal, polisanmäler partiets ordförande Robert Halef. Det rapporterade Aftonbladet under måndagen.

På måndagseftermiddagen släpptes nyheten om att Winerdal lämnat in en polisanmälan mot Halef, fredag den 14 oktober. Detta efter att Winerdal ansett att Halef tvingat honom att avsäga sig sina politiska uppdrag.

Händelsen inträffade torsdagen den 15 september. David Winerdal kallades till ett möte med partistyrelsen där det framgick en lång lista på klagomål mot Winerdal. Bland annat ska det ha handlat om olämpligt beteende mot kvinnliga medarbetare och försummelse i partiarbetet.

– Efter att styrelsen tagit del av det här dokumentet som beskriver i detalj vad David har gjort under de senaste fyra åren, gentemot sina medarbetare, har hela styrelsen beslutat om att avsätta Winerdal. Med andra ord är förtroendet förbrukat för David, sade Robert Halef under måndagens kommunfullmäktige.

David Winerdahl, KDs tigare gruppledare, har fått klagomål om ”olämpligt beteende mot kvinnliga medarbetare”. Foto: Södertälje kommun.

Vidare framgår det att Halef lade fram flera blanketter och begärde att Winerdal skulle underteckna och avsäga sig alla sina uppdrag. Där och då ska Winerdal ha känt sig hotat och skrivit under.

– Jag har pratat med polisen och de har valt att inleda en förundersökning, säger David Winerdal till SVT.

Under gårdagens kommunfullmäktig bemötte Robert Halef kritiken efter Winerdals anmälan. Den bild Halef uppger går emot de uppgifter som Winerdal lämnat.

Enligt Halef skrevs dokumenten på någon dag senare, och inte samma dag som lokalpartiet höll sitt möte, som Winerdal tidigare uppgav.

Winerdal hör av sig till ordförande Robert Halef.

– Efter någon dag skickar David Winerdal ett sms till mig, som jag har kvar på mobilen, om att han vill träffas och vill säga upp samtliga uppdrag, säger Halef.

Till kommunfullmäktig berättade Halef att han träffade Winerdal i ett Café i Södertälje där ett långt och trevligt samtal hölls. Under träffen ska Winerdahl ha skrivit under och avsade sig alla politiska uppdrag.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 oktober 2022 10:39
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 10:39

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)