Företag i fokus:

Clean Drink-grundaren i stor namninsamling för Södertälje

Rosas

Bröderna från Södertälje, Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas. Pressbild.

Efter den senaste tidens dödsskjutningar, och ett våldspiral som saknar motstycke, ser Södertälje ljuset i tunneln.

Nu stöttas staden av goda krafter utifrån och initiativtagaren är Södertäljesonen, och medgrundare av Clean Drink, Sebastian Kvissberg.

– I Södertälje är jag född och fostrad. En stad som lyser med dess framgångar inom såväl näringslivet som idrotten. Ambassadörer för denna stad är oändliga, tänk att självaste Björn Borg, Carl Hagelin och systrarna Eldebrink kommer från staden, skriver Sebastian Kvissberg, VD Clean Drink Sverige, på sociala medier.

För drygt en vecka sedan hölls en stor manifestation på Stora Torget där tusentals samlades mot våldet i Södertälje. Nu ansluter fler goda krafter för att lyfta fram det goda i Södertälje och för att stå upp mot våldet.

Sebastian Kvissberg, VD för funktionsdrycksbolaget Clean Drink, som han tillsammans med sin bror Hugo Rosas grundade år 2015, har startat en namninsamling för Södertälje som uppmärksammats stort.

Initiativtagaren Sebastian Kvissberg, medgrundare Clean Drink. Pressbild.

– Det som händer idag gör mig ledsen att läsa och höra, ungdomarna tycks helt sakna förebilder eller för den delen framtidstro, skriver han.

För en drygt en vecka sedan beslutade han att samla, genom sitt stora kontaktnät, flera svenska förebilder för att skapa förutsättningar och framtidstro för de unga i staden, och framför allt – stötta eldsjälen Petra Jacob i sitt arbete med unga i staden.

– För en vecka sedan gick jag ut och bad om råd då jag gärna vill hjälpa till i staden jag växt upp i, Södertälje. Detta togs emot med öppna armar och mitt inlägg delades av många samt att många tog sig tiden att skriva till mig, skriver Kvissberg.

Och förebilderna som flockats runt Sebastian Kvissberg, för att stötta hans insats för staden, är minst sagt imponerande. Bland namnen finns representanter från Carlsberg Group, Candy People AB, Raedy Performance, Brödernas, Clarion Hotel Sign och många fler.

En blandning av fantastiska entreprenörer, karriärsinriktade personer samt duktiga idrottare.

David Viklund – Clarion Hotel Sign Stockholm. Foto: Creative Commons.

– Jag har nu samlat ihop ett helt gäng med bra förebilder och tanken är att vi ska stötta Petra Jacob. Petra är en sann inspiration som idag gör massor för ungdomarna i Södertälje. Hon driver en ledarskapsakademi för ungdomar som i sin tur anordnar aktiviteter för barn med hjälp av det de får lära sig. Rörelsen har blivit populär och jag tror stenhårt på Petras koncept, skriver VDn på Clean Drink, Sebastian Kvissberg.

Dessa är förebilderna som Kvissberg på kort tid lyckats få med:

 • Mattias Lundberg – Eklund Stockholm New York
 • Joakim Wiklander – Brödernas
 • David Viklund – Clarion Hotel Sign
 • Rebecka Harding – Advokatfirman Delphi
 • Ólafur Steindórsson – Wistrand Advokatbyrå
 • Aljoša Lagumdžija – Södertälje City
 • Jammin Abugalala – Candy People AB
 • Magnus A. – RS Sports
 • Gabriel Lahdo – Humble Group
 • Klara Cigwald – Privab Grossisterna AB
 • Viktor Ekström – Koncept & Event
 • Sebastian Gordon – Rocket Padel Swiss Clinic
 • Hugo Rosas – Clean Drink
 • Christian Koutras – CK Training
 • Thomas Massamba – Raedy Performance
 • Ludvig Edström – Zigned
 • Jonas Plånborg – Carlsberg Group
 • Alexander Isa – Telgenytt

Och fler personer väntas ansluta.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 oktober 2022 11:40
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 16:24

JUST NU: Oljeutsläpp vid Södertälje Gästhamn

F9957C1B-5A90-4426-BBA2-FD817FDF3AE8

Foto: Alexander Isa

Ett oljeutsläpp rapporterades vid Södertälje hamn på söndagseftermiddagen, där en båt upptäcktes läcka drivmedel. Kustbevakningen har vidtagit åtgärder för att begränsa skadan.

Ett larm om ett utsläpp av farligt ämne nådde SOS Alarm klockan 13:20 på söndagen, vilket ledde till en snabb respons från flera räddningsenheter och Kustbevakningen.

– Vi är på plats, men jag har inte mycket information att lämna ut just nu, säger räddningstjänstens presstalesperson.

Enligt uppgifter till Telgenytt rör utsläppet en båt vid Gästhamnen som har börjat läcka olja eller drivmedel.

För att förhindra en spridning har Kustbevakningen agerat omedelbart genom att placera ut länsor runt det drabbade området. Dessa länsor är avsedda att innesluta utsläppet och förhindra att det sprider sig vidare i vattnet. Nästa steg i insatsen innefattar att noggrant samla upp och avlägsna utsläppet från vattnet.

Texten kan uppdateras:

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 14:21
Senast uppdaterad: 21 april 2024 14:21

Väntade två timmar innan läkare upptäckte hjärtinfarkt

Sjukhus

Foto: Alexander Isa

En äldre man drabbades av bestående hjärtsvikt efter att ha väntat två timmar på akuten i Södertälje sjukhus innan en hjärtinfarkt upptäcktes, enligt en Lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

(Annonslänk)

En allvarlig händelse inträffade nyligen på Södertälje sjukhus där en äldre man som sökte vård för bröstsmärtor fick vänta två timmar innan läkare upptäckte tecken på hjärtinfarkt via EKG. Trots att mannen undersöktes 15 minuter efter ankomsten och prioriterades för en läkarbedömning inom 120 minuter, blev EKG:et inte omedelbart tolkat på grund av brister i kommunikationen och journalsystemet.

Mannen, som var i akut behov av ballongvidgning av hjärtats kranskärl, en procedur som inte erbjuds på Södertälje sjukhus, transporterades till ett annat sjukhus för ingreppet. Under behandlingen utvecklade han hjärtsvikt och lungödem på grund av den initiala fördröjningen i handläggningen.

Sjukhuset har nu anmälts för denna händelse, och utredning pågår för att förbättra rutinerna och förebygga liknande fall i framtiden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 08:30
Senast uppdaterad: 21 april 2024 13:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors