Företag i fokus:

Clean Drink-grundaren i stor namninsamling för Södertälje

Rosas

Bröderna från Södertälje, Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas. Pressbild.

Efter den senaste tidens dödsskjutningar, och ett våldspiral som saknar motstycke, ser Södertälje ljuset i tunneln.

Nu stöttas staden av goda krafter utifrån och initiativtagaren är Södertäljesonen, och medgrundare av Clean Drink, Sebastian Kvissberg.

– I Södertälje är jag född och fostrad. En stad som lyser med dess framgångar inom såväl näringslivet som idrotten. Ambassadörer för denna stad är oändliga, tänk att självaste Björn Borg, Carl Hagelin och systrarna Eldebrink kommer från staden, skriver Sebastian Kvissberg, VD Clean Drink Sverige, på sociala medier.

För drygt en vecka sedan hölls en stor manifestation på Stora Torget där tusentals samlades mot våldet i Södertälje. Nu ansluter fler goda krafter för att lyfta fram det goda i Södertälje och för att stå upp mot våldet.

Sebastian Kvissberg, VD för funktionsdrycksbolaget Clean Drink, som han tillsammans med sin bror Hugo Rosas grundade år 2015, har startat en namninsamling för Södertälje som uppmärksammats stort.

Initiativtagaren Sebastian Kvissberg, medgrundare Clean Drink. Pressbild.

– Det som händer idag gör mig ledsen att läsa och höra, ungdomarna tycks helt sakna förebilder eller för den delen framtidstro, skriver han.

För en drygt en vecka sedan beslutade han att samla, genom sitt stora kontaktnät, flera svenska förebilder för att skapa förutsättningar och framtidstro för de unga i staden, och framför allt – stötta eldsjälen Petra Jacob i sitt arbete med unga i staden.

– För en vecka sedan gick jag ut och bad om råd då jag gärna vill hjälpa till i staden jag växt upp i, Södertälje. Detta togs emot med öppna armar och mitt inlägg delades av många samt att många tog sig tiden att skriva till mig, skriver Kvissberg.

Och förebilderna som flockats runt Sebastian Kvissberg, för att stötta hans insats för staden, är minst sagt imponerande. Bland namnen finns representanter från Carlsberg Group, Candy People AB, Raedy Performance, Brödernas, Clarion Hotel Sign och många fler.

En blandning av fantastiska entreprenörer, karriärsinriktade personer samt duktiga idrottare.

David Viklund – Clarion Hotel Sign Stockholm. Foto: Creative Commons.

– Jag har nu samlat ihop ett helt gäng med bra förebilder och tanken är att vi ska stötta Petra Jacob. Petra är en sann inspiration som idag gör massor för ungdomarna i Södertälje. Hon driver en ledarskapsakademi för ungdomar som i sin tur anordnar aktiviteter för barn med hjälp av det de får lära sig. Rörelsen har blivit populär och jag tror stenhårt på Petras koncept, skriver VDn på Clean Drink, Sebastian Kvissberg.

Dessa är förebilderna som Kvissberg på kort tid lyckats få med:

 • Mattias Lundberg – Eklund Stockholm New York
 • Joakim Wiklander – Brödernas
 • David Viklund – Clarion Hotel Sign
 • Rebecka Harding – Advokatfirman Delphi
 • Ólafur Steindórsson – Wistrand Advokatbyrå
 • Aljoša Lagumdžija – Södertälje City
 • Jammin Abugalala – Candy People AB
 • Magnus A. – RS Sports
 • Gabriel Lahdo – Humble Group
 • Klara Cigwald – Privab Grossisterna AB
 • Viktor Ekström – Koncept & Event
 • Sebastian Gordon – Rocket Padel Swiss Clinic
 • Hugo Rosas – Clean Drink
 • Christian Koutras – CK Training
 • Thomas Massamba – Raedy Performance
 • Ludvig Edström – Zigned
 • Jonas Plånborg – Carlsberg Group
 • Alexander Isa – Telgenytt

Och fler personer väntas ansluta.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 oktober 2022 11:40
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 16:24

Siktar mot A-laget: ”Man måste förtjäna sin plats”

DSC_0015_1

Egor Polin fick tillbringa mycket tid i J20
Foto: Daniel Hansson

Egor Polin värvades av SSK som en spelare till J20. Han fick dock möjlighet att skriva ett A-lagskontrakt redan sitt första år i klubben.

-Det är klart att man hade velat få lite mer speltid i A-laget, säger Polin om fjolårssäsongen.

Egors säsong blev ryckig, spel i J20 varvat med lite byten i A-laget. Han blev utlånad till Tranås och kom sedan tillbaka för spel med J20 igen. Tufft läge för den 19-åriga forwardstalangen, där alternativen antingen var att tjura eller att bita ihop och kämpa på.

-Det är lite både och skulle jag säga. Det är kul att man får vara med så mycket som möjligt i A-laget, alltid kul att spela, vilket gör att jag kan kombinera, säger Egor Polin till Telgenytt.

-När jag inte får så mycket speltid i A-laget så kan jag komma ner och få speltid i J20, vilket är bra, säger han fortsättningsvis.

-Sedan var det bara kul att få komma till Tranås och spela seniorhockey. Att möta lite äldre och större spelare, lite mer vuxenhockey så att säga.

Var du förtjänt av mer speltid i A-laget tycker du?

-Man vill ju inte klaga eller tjafsa om något. Men det är klart att man hade velat få lite mer speltid i A-laget, få chansen något mer. Sedan är det ju svårt att ta plats, det är många andra bra spelare här i Södertälje.

Polin skrev på ett 2-årigt kontrakt för spel i A-laget. Forwarden som fyller 20 i slutet av april har ett år kvar av det avtalet och han kommer då göra sitt första år som senior.

Hans fokus är att försöka ta en ordinarie tröja i Södertälje Sportklubbs representationslag säsongen 2024-25. Just nu ingår han i de planerna när försäsongen drar igång nästa vecka.

-Jag och tränarna har snackat lite om det. Nu är det ju fullt fokus här på nästa säsong.

-Såklart måste man ju förtjäna sin plats. Det kommer jag behöva visa på försäsongen och under träningsmatcherna att man ska ha en plats här.

Egor Polin
Foto. Shamash Oyal

Vad är den största omställningen från spel i J20 till spel i A-laget?

-Det är mer struktur, det blir lite mer gameplan i A-laget. Allt går mycket snabbare, spelarna är lite starkare och snabbare.

-Det är farten i allt som är den största skillnaden. Spelarna är större och starkare.

SSK:s J20 startade sin säsong övertygande men fick det tyngre mot slutet av J20 Nationell södra och missade topp tio i sista omgången. Via fortsättningsserien tog man sig dock till slutspel och slog där ut HV71 i första rundan. Sedan tog det stopp mot Djurgården i kvartsfinalen.

-Det är klart att vi ville gå längre än vi gick i år. Vi hade ju velat komma till semifinal såklart. Jag tycker att vi gjorde ett bra slutspel och det var såklart viktigt att vi kunde slå ut HV71.

-Tråkigt att vi torskade mot Djurgården, vi hade som mål att gå vidare. Vi visade ändå under säsongen att vi är ett bra lag och att vi kan komma långt.

Vad är främsta fokuset i din träning för att ta en tröja i A-laget?

-Vi har inte snackat om det så mycket. Lär väl snacka med fystränaren om det när vi drar igång nästa vecka. Något jag känner själv är att bygga på mig mer muskler och gå upp några extra kilon. Så att man växer till sig lite på bredden.

För att bli starkare i närkamper och längs sargerna?

-Allmänt bli starkare. Det kommer gå snabbare nästa år än vad man är van vid så det är viktigt att ha en riktigt bra försäsong och bygga på sig muskler.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:40
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:42

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors