Företag i fokus:

Clean Drink-grundaren i stor namninsamling för Södertälje

Rosas

Bröderna från Södertälje, Sebastian Kvissberg och Hugo Rosas. Pressbild.

Efter den senaste tidens dödsskjutningar, och ett våldspiral som saknar motstycke, ser Södertälje ljuset i tunneln.

Nu stöttas staden av goda krafter utifrån och initiativtagaren är Södertäljesonen, och medgrundare av Clean Drink, Sebastian Kvissberg.

– I Södertälje är jag född och fostrad. En stad som lyser med dess framgångar inom såväl näringslivet som idrotten. Ambassadörer för denna stad är oändliga, tänk att självaste Björn Borg, Carl Hagelin och systrarna Eldebrink kommer från staden, skriver Sebastian Kvissberg, VD Clean Drink Sverige, på sociala medier.

För drygt en vecka sedan hölls en stor manifestation på Stora Torget där tusentals samlades mot våldet i Södertälje. Nu ansluter fler goda krafter för att lyfta fram det goda i Södertälje och för att stå upp mot våldet.

Sebastian Kvissberg, VD för funktionsdrycksbolaget Clean Drink, som han tillsammans med sin bror Hugo Rosas grundade år 2015, har startat en namninsamling för Södertälje som uppmärksammats stort.

Initiativtagaren Sebastian Kvissberg, medgrundare Clean Drink. Pressbild.

– Det som händer idag gör mig ledsen att läsa och höra, ungdomarna tycks helt sakna förebilder eller för den delen framtidstro, skriver han.

För en drygt en vecka sedan beslutade han att samla, genom sitt stora kontaktnät, flera svenska förebilder för att skapa förutsättningar och framtidstro för de unga i staden, och framför allt – stötta eldsjälen Petra Jacob i sitt arbete med unga i staden.

– För en vecka sedan gick jag ut och bad om råd då jag gärna vill hjälpa till i staden jag växt upp i, Södertälje. Detta togs emot med öppna armar och mitt inlägg delades av många samt att många tog sig tiden att skriva till mig, skriver Kvissberg.

Och förebilderna som flockats runt Sebastian Kvissberg, för att stötta hans insats för staden, är minst sagt imponerande. Bland namnen finns representanter från Carlsberg Group, Candy People AB, Raedy Performance, Brödernas, Clarion Hotel Sign och många fler.

En blandning av fantastiska entreprenörer, karriärsinriktade personer samt duktiga idrottare.

David Viklund – Clarion Hotel Sign Stockholm. Foto: Creative Commons.

– Jag har nu samlat ihop ett helt gäng med bra förebilder och tanken är att vi ska stötta Petra Jacob. Petra är en sann inspiration som idag gör massor för ungdomarna i Södertälje. Hon driver en ledarskapsakademi för ungdomar som i sin tur anordnar aktiviteter för barn med hjälp av det de får lära sig. Rörelsen har blivit populär och jag tror stenhårt på Petras koncept, skriver VDn på Clean Drink, Sebastian Kvissberg.

Dessa är förebilderna som Kvissberg på kort tid lyckats få med:

 • Mattias Lundberg – Eklund Stockholm New York
 • Joakim Wiklander – Brödernas
 • David Viklund – Clarion Hotel Sign
 • Rebecka Harding – Advokatfirman Delphi
 • Ólafur Steindórsson – Wistrand Advokatbyrå
 • Aljoša Lagumdžija – Södertälje City
 • Jammin Abugalala – Candy People AB
 • Magnus A. – RS Sports
 • Gabriel Lahdo – Humble Group
 • Klara Cigwald – Privab Grossisterna AB
 • Viktor Ekström – Koncept & Event
 • Sebastian Gordon – Rocket Padel Swiss Clinic
 • Hugo Rosas – Clean Drink
 • Christian Koutras – CK Training
 • Thomas Massamba – Raedy Performance
 • Ludvig Edström – Zigned
 • Jonas Plånborg – Carlsberg Group
 • Alexander Isa – Telgenytt

Och fler personer väntas ansluta.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 oktober 2022 11:40
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 16:24

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors