Företag i fokus:

Annons

Miranda från Järna gör succé i Japan – ”Kvitto på hårt arbete”

Miranda

Foto: FIG

Miranda Tibbling från Järna fortsätter att briljera och skapa rubriker världen över inom parkour.

I helgen visade hon på nytt sin enorma talang när hon vann överlägset i Tokyo.

I somras kammande hon hem VM-guldet i parkour i The World Games i USA. Under lördagen var det dags igen när Miranda Tibbling tog ytterligare en guldmedalj hem till Sverige.

Lördagen inleddes med semifinaler i speed där Miranda gick ut med ett högt tempo och tog sig vidare till finalen där hon ställdes mot sex andra deltagare.

– Jag var extremt nervös. Men alla skrek och hejade på och jag hade fullt fokus. Tror aldrig jag har gjort ett så snabbt run någon gång, sade Miranda Tibbling till Svensk gymnastik.

Miranda Tibbling kammande hem guld i VM. Foto: FIG

Av sex deltagare var Miranda snabbast och gjorde en strålande run och var överlägsen sina konkurrenter.

– Det här är ett kvitto på allt hårt arbete jag har lagt ner, att det var värt det, säger hon.

Världsmästerskapet i parkour i Japan i Tokyo blir Tibblings andra VM-guld för i år och titulerar henne som världens bästa i grenen. Imorgon, söndag den 16 oktober, inleds nästa gren där Miranda från Södertälje kvalar i freestyle.

– Det här blev en bra boost inför i morgon. Jag känner mig redo, säger Tibbling.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 oktober 2022 18:49
Senast uppdaterad: 15 oktober 2022 18:49

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)