Företag i fokus:

Annons

Hemtjänsten får digitala lås för ökad trygghet

Montage Alex Ataseven

Foto: Södertälje kommun.

Nu utökar kommunen tryggheten och säkerheten för personer inom hemtjänst genom att installera digitala lås. Ett pilotprojekt som inleddes under hösten 2022.

Hemtjänsten i Södertälje moderniseras med ny teknik och först ut med att ta del av pilotprojektet är boende i Brunnsäng, Grusåsen och Rosenlund. Ett projekt för ökad trygghet och säkerhet för personer med hemtjänst.

Pilotförsöket med digitala nycklar ska först utvärderas, för att sedan succesivt införa systemet i större skara.

Kommunen inleder ett pilotförsök med digitala lås för hemtjänsten i Södertälje. Foto: Södertälje kommun.

”Nyckelhanteringen blir säkrare då den digitala nyckeln bara går att använda under arbetspasset och den går inte att kopiera. Hemtjänsttagaren använder sin egen nyckel som vanligt.”, skriver kommunen på sin hemsida.

Digitala lås kommer båda spara tid och öka tryggheten.

När en person inom hemtjänsten idag larmar på sitt trygghetslarm så måste hemtjänstpersonalen först åka till kontoret, där nycklarna förvaras, och därefter ta sig till hemtjänsttagaren.

Genom att införa digitala lås kommer värdefull tid att sparas när någon larmar vid akuta behov. Nya systemet möjliggör att hemtjänstpersonalen direkt kan åka till bostaden och på så sätt vara på plats mycket snabbare.

Trygghetslåsen kräver inte el eller internet och fungerar även vid strömavbrott.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 oktober 2022 07:38
Senast uppdaterad: 14 oktober 2022 07:38

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)