Företag i fokus:

Annons

Flera förskolelärare utmärks för betydelsefulla insatser

288460026_1187652045119511_5449158481577604500_n

Ellinor Hallerström, förskolelärare och samordnare för IKT-Nätverket Södertälje. Foto: Privat.

IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun tilldelas Guldäpplejuryns Särskilda Pris 2022, som delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne, för deras långvariga och främjande arbete med lärande genom användning av informationsteknologi och medier.

Lärare runt om i landet har blivit uppmärksammade för sina betydande framgångar med att genomföra digital undervisning. En grupp som har överträffat förväntningarna är IKT-nätverket Förskolan i Södertälje, som inkluderar representanter från samtliga förskoleområden i kommunen.

IKT-nätverket Förskolan har visat en imponerande förmåga att kombinera digital undervisning med traditionell undervisning i klassrummet och online. Därmed har lärarna skapat nya pedagogiska möjligheter för att dra nytta av de digitala verktygen.

Nu prisas och hyllas förskolan samt lärarna för deras fantastiska insatser.

Samtliga lärare som prisas. Foto: Södertälje kommun.

– Vi har tillsammans skapat ett kollegialt lärande mellan Södertäljes förskolorna som fokuserat på att höja lägsta nivån. Vi har skapat en kunskapsbank och dokument för att inspirera och vägleda kollegor i hur digitala verktyg stärker det analoga, säger förskolläraren och IKT-Nätverkets samordnare, Ellinor Hallerström, till kommunen i samband utmärkelsen.

Guldäpplejuryns Särskilda Pris tilldelas en eller flera personer som har gjort långvariga och betydelsefulla insatser för att främja lärandet med hjälp av informationsteknologi och medier. Det är för denna typ av insatser som förskolelärarna nu blir prisade.

– Guldäpplejuryns Särskilda Pris 2022 tilldelas IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun för den brett förankrade, djupa och forskningsanknutna, kollegiala samverkan man utvecklat kring lärandet för barnen i förskolan, med digitala verktyg. Man visar styrkan i att utveckla och utvecklas tillsammans, systematiskt och långsiktigt, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Representanter för kommunens förskoleområden:

 • Ellinor Hallerström, förskollärare, Centrum förskoleområde, samt samordnare för IKT-Nätverket
 • Amanda Hällqvist, förskollärare, Västra förskoleområde
 • Anna Thunstam, förskollärare, Södra förskoleområde
 • Claudia Odell, förskollärare och IKT-ansvarig, Rösberga förskoleområde
 • Eva Östblom, förskollärare och pedagogisk lagledare, Rosenborg Fornhöjden förskoleområde
 • Frida Hansson, barnskötare och ikt-ansvarig, Östertälje förskoleområde
 • Jennie Strömvall, it-tekniker, Resurscentrum
 • Jessica Hellsén, barnskötare, Brunnsäng Grusåsen förskoleområde
 • Jessica Nilssonbarnskötare och ikt-pedagog, Järna förskoleområde
 • Malin Hellsén, förskollärare, Ritorp Viksberg förskoleområde
 • Mariam Kourieförskollärare, Ronna förskoleområde
 • Mikaela Hynninen, IKT-utvecklare, Mariekäll Saltskog förskoleområde
 • Mirjam Lindberg, förskollärare, Lina Enhörna förskoleområde
 • Rebecca Backholm, pedagogista, Tveta förskoleområde
 • Sara Helinförskollärare, Tveta förskoleområde
 • Susanne Ivarssonförskollärare, Södra förskoleområde
 • Tina Langevikpedagogista och gruppchef, Atelje Källan, Resurcentrum

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2022 11:38
Senast uppdaterad: 5 oktober 2023 06:12

Fördel SSK efter vinsten i Umeå

ndhl-rogle---ssk-180224-7926jpg_53538953125_o

SSK Damlag jublar efter vinst, här mot Rögle Foto: Patric Gill

Södertälje Sportklubbs Damlag vann på torsdagen mot Björklöven i Umeå. Det var den första matchen i bäst av tre i det som är Play off 1 och ett av hinderna på vägen mot SHDL.

SSK har 1-0 i matcher och kan säkra vidare avancemang idag när de två lagen drabbar samman igen, den här gången i Scaniarinken.

-Fokuset måste vara här och nu, säger damlagets huvudtränare Robert Johansson som inte vill gå händelserna i förväg.

SSK har i de allra flesta matcherna den här säsongen varit ett klart bättre lag än sina motståndare. Men i matchen mot Björklöven förlorade laget för första gången skottstatistiken i en match. Något som tränare Johansson till delar också tyckte präglade matchen.

-Jo kanske lite, speciellt då i första perioden då de kommer ut hårt på oss precis som vi pratat om. Tycker i andra att vi flyttar upp spelet från start och börjar flytta puck som vi pratade om i pausen. Men ett par utvisningar rycker sönder vårt momentum.

-I tredje spelar vi sjukt bra defensivt och bjuder inte på något egentligen. Jag är så stolt över tjejerna som ger allt för varandra i denna tuffa bortamatch och vi tar en riktig lag seger.

Var fokus på försvarsspelet en del av er gameplan? 

-I detta skede på säsongen där ingen målskillnad eller andra parametrar spelar någon roll är ju försvarsspelet en än viktigare del för att inte bjuda på något. Dessutom ge oss möjligheter att vara kreativa när vi får våra lägen.

I slutet av en säsong och när de viktigaste matcherna ska avgöras så ska rutin och erfarenhet inte underskattas. Någon som varit med ett tag och är en av SSK:s mest erfarna spelare är målvakten Lovisa ”Lollo” Berndtsson, 35. I torsdags häll hon nollan i Umeå.

Lovisa Berntdsson höll nollan när SSK vann första matchen i bäst av tre mot Björklöven i Umeå Foto: Patric Gill

-Lollo gör en riktigt stabil insats med bra support från försvaret, all erfarenhet kommer vara viktig och så även den som Lollo bidrar med.

-Hon är en riktigt professionell atlet som vet vad som krävs och delar med sig av sina erfarenheter. Är även en kravställare på träning och match, det var därför vi signade henne för den resa vi är på.

Nu har ni chans att avgöra på lördag. Men viktig att inte sväva iväg utan fokusera steg för steg? 

-Precis, nu vann vi uppe i Umeå och har njutit av det men fokuset måste vara här och nu. På den utmaning som kommer i morgon Lördag, det är superviktigt.

Hur ser uppladdningen ut matchdagen? 

-Den startar med en lättare träning fredag och lite snack om matchen uppe i Umeå.

Formeras laget likadant som i torsdags? 

-Vi tar ut laget efter fredagens träning.

Alla hela och friska? 

-Ja det är de.

Vad blir viktiga nycklar för er att avgöra i Templet?

-Vi återkommer ideligen till några ord och de är, Enkelt, Beslutsamhet, Attityd och Support så det kör vi på även i fortsättningen.

Kommer ert spel/gameplan se annorlunda ut? 

-Nej egentligen inte , vi vill alltid spela ett aggressivt och rakt spel med högt pucktempo och hårt jobb, det kommer vi fortsätta med.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 februari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 20:09

Skottskadad 16-åring nedsövd i månader har nu vaknat

A747BD55-5C4C-42F9-AE1F-70156FD33CAD

Foto: Shamash Oyal

För snart tre månader sedan skottskadades en 16-åring allvarligt i Hovsjö och har varit nedsövd sedan dess. Nu har pojken, enligt uppgifter till LT, vaknat upp på sjukhus.

(Annonslänk)

Den 9 december sköts tre personer mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Två av de skadade klarade sig med lindriga skador, men den tredje, en 16-åring, hölls nedsövd på grund av allvarliga skador. Enligt uppgifter till Telgenytt sköts 16-åringen i ansiktet.

Efter skjutningen i Hovsjö lyckades polisen gripa tre misstänkta, varav två senare släpptes fria. Den tredje, även han 16 år, häktades misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott.

Dagarna innan jul grep spansk polis ytterligare två misstänkta män för inblandning: en 22-årig man från Södertälje och en 19-åring skriven i Stockholmsområdet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att ha hjälpt den yngre mannen, som misstänks för mordförsök, att fly med bil ner till Spanien.

16-åringen, som var kritiskt skadad, sövdes ner men ska nu ha vaknat upp på sjukhus efter två och en halv månad, rapporterar LT. Enligt tidningens uppgifter vågade läkarna inte väcka honom tidigare på grund av hans svåra skador.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö.
Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 18:25
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 18:25

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors