Företag i fokus:

Annons

Flera förskolelärare utmärks för betydelsefulla insatser

288460026_1187652045119511_5449158481577604500_n

Ellinor Hallerström, förskolelärare och samordnare för IKT-Nätverket Södertälje. Foto: Privat.

IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun tilldelas Guldäpplejuryns Särskilda Pris 2022, som delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne, för deras långvariga och främjande arbete med lärande genom användning av informationsteknologi och medier.

Lärare runt om i landet har blivit uppmärksammade för sina betydande framgångar med att genomföra digital undervisning. En grupp som har överträffat förväntningarna är IKT-nätverket Förskolan i Södertälje, som inkluderar representanter från samtliga förskoleområden i kommunen.

IKT-nätverket Förskolan har visat en imponerande förmåga att kombinera digital undervisning med traditionell undervisning i klassrummet och online. Därmed har lärarna skapat nya pedagogiska möjligheter för att dra nytta av de digitala verktygen.

Nu prisas och hyllas förskolan samt lärarna för deras fantastiska insatser.

Samtliga lärare som prisas. Foto: Södertälje kommun.

– Vi har tillsammans skapat ett kollegialt lärande mellan Södertäljes förskolorna som fokuserat på att höja lägsta nivån. Vi har skapat en kunskapsbank och dokument för att inspirera och vägleda kollegor i hur digitala verktyg stärker det analoga, säger förskolläraren och IKT-Nätverkets samordnare, Ellinor Hallerström, till kommunen i samband utmärkelsen.

Guldäpplejuryns Särskilda Pris tilldelas en eller flera personer som har gjort långvariga och betydelsefulla insatser för att främja lärandet med hjälp av informationsteknologi och medier. Det är för denna typ av insatser som förskolelärarna nu blir prisade.

– Guldäpplejuryns Särskilda Pris 2022 tilldelas IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun för den brett förankrade, djupa och forskningsanknutna, kollegiala samverkan man utvecklat kring lärandet för barnen i förskolan, med digitala verktyg. Man visar styrkan i att utveckla och utvecklas tillsammans, systematiskt och långsiktigt, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Representanter för kommunens förskoleområden:

 • Ellinor Hallerström, förskollärare, Centrum förskoleområde, samt samordnare för IKT-Nätverket
 • Amanda Hällqvist, förskollärare, Västra förskoleområde
 • Anna Thunstam, förskollärare, Södra förskoleområde
 • Claudia Odell, förskollärare och IKT-ansvarig, Rösberga förskoleområde
 • Eva Östblom, förskollärare och pedagogisk lagledare, Rosenborg Fornhöjden förskoleområde
 • Frida Hansson, barnskötare och ikt-ansvarig, Östertälje förskoleområde
 • Jennie Strömvall, it-tekniker, Resurscentrum
 • Jessica Hellsén, barnskötare, Brunnsäng Grusåsen förskoleområde
 • Jessica Nilssonbarnskötare och ikt-pedagog, Järna förskoleområde
 • Malin Hellsén, förskollärare, Ritorp Viksberg förskoleområde
 • Mariam Kourieförskollärare, Ronna förskoleområde
 • Mikaela Hynninen, IKT-utvecklare, Mariekäll Saltskog förskoleområde
 • Mirjam Lindberg, förskollärare, Lina Enhörna förskoleområde
 • Rebecca Backholm, pedagogista, Tveta förskoleområde
 • Sara Helinförskollärare, Tveta förskoleområde
 • Susanne Ivarssonförskollärare, Södra förskoleområde
 • Tina Langevikpedagogista och gruppchef, Atelje Källan, Resurcentrum

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2022 11:38
Senast uppdaterad: 5 oktober 2023 06:12

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors