Företag i fokus:

Marlen Eskander prisas för exemplariska insatser

alfons-bokalen-2022-3

Foto: Privat.

Hon har hjälpt barnen i Södertälje att nå nya höjder. Hon var delaktig när Läsfrämjarinstitutet nominerades i fjol till kommunens Hållbarhetspris och nu står det klart att hon tilldelas hedersutmärkelsen ”Alfons-Bokalen.

Marlen Eskander, grundare och verksamhetschef för Läsfrämjarinstitutet, belönas för sina föredömliga insatser inom barnkulturen.

För ett strålande arbete med att bjuda in barn till medskapande genom teater, litteratur, språk och fantasi – och därmed skapa magi i vardagen, helt i Alfons Åbergs och Gunilla Bergströms anda”, lyder motiveringen.

– Jag är innerligt glad och överväldigad för Alfons-Bokalen. Alfons Åberg har gett mig många fina lässtunder med mina barn och fått oss att reflektera. Alfons är nog en liten filosof och hans nyfikenhet kan ta oss till oanade platser. Jag önskar också att alla barn skulle få ha Alfons pappa i sitt liv – och världsplåster till världens alla barn, säger Marlen Eskander, grundare av Läsfrämjarinstitutet. 

Alfons-Bokalen är ett pris som instiftades 1992 av författaren Gunilla Bergström och bokförlaget Rabén & Sjögren vid tjugoårsjubileet av den första boken om Alfons Åberg år 1972.

Marlene Eskander, verksamhetschef för Läsfrämjarinstitutet. Pressbild.

”Marlen Eskander grundade Läsfrämjarinstitutet 2015 med målet att genom läsning öka språkförståelsen hos barn som en viktig del i integrationen. När hon själv kom till Sverige som 14-åring förstod hon snabbt att språk är makt, och att just läsning och kulturupplevelser är en viktig grundsten för att närma sig det. Hos Läsfrämjarinstitutet får barn och deras medföljande vuxna vara med i interaktiva och medskapande läs-, litteratur- och kulturaktiviteter varje vecka.”, skriver Norstedts Forlagsgrupp i ett pressmeddelande.

Nu prisas Eskander för sitt arbete med läsning för integration hos barn, unga och deras vuxna. Ett pris hon med delar med Läsfrämjarinstitutet och alla sina medarbetare.

– Jag har världens bästa medarbetar som skapar magi varenda dag. Utan varenda en av dem vore detta inte möjligt, säger Marlene Eskander till Telgenytt.

I år det exakt 50 år sedan Alfons Åberg grundades och firas med ett 50-årsjubiluem i Malmö.

Tidigare pristagare:

  • 1992 Suzanne Osten
  • 1995 Erik Haag
  • 1997 Thomas Tidholm och Anders Alnemark
  • 2002 Pytte Ravn
  • 2008 Tobbe Trollkarl
  • 2013 Nassim Al Fakir
  • 2014 El sistema
  • 2017 Ayla Kabaca

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 oktober 2022 09:44
Senast uppdaterad: 13 oktober 2022 19:57

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors