Företag i fokus:

Annons

Tony Garabet (KD) : – ”Låt oss inte ge upp hoppet”

308058516_5957269287641271_6995556742612943594_n

Foto: Privat.

Oron för det ökade våldet sprider sig i Södertälje. Som svar för senaste tidens dödsskjutningar har Polismyndigheten svarat med att etablera en nationell förstärkning i Södertälje.

Nu uttrycker även Södertäljeprofilen, Tony Garabet, sin oro efter dödskjutningarna.

– Det är tragiskt och ledsamt. Mina tankar och hjärta går till hela Södertälje, de som är i sorg och de som är oroliga, säger Kristdemokraten, Tony Garabet, till Telgenytt.

Södertäljeprofilen och ungdomscoachen Tony Garabet, som ställde upp för Kristdemokraterna inför valet 2022 och röstades in i kommunfullmäktige på första försöket, ser en oroväckande trend.

– Jag har bott i Södertälje i 22 år och det som händer på senare tid i Södertälje har eskalerat. Det är oroväckande, inte minst när oskyldiga människor dör eller skadas, säger Garabet.

På grund av dödsskjutningarna, och det eskalerade våldet, har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

Klicka på bilden för att komma till Södertäljes populära biljardbar.

Garabet kämpat hårt och kampanjade aktivt sedan han gav sig i politiken tidigare i år, men arbetet med ungdomarna har han inte skärt ner på. Nu uppmanar han ungdomarna att vara försiktiga, rädda om varandra samt ta avstånd från all kriminalitet.

– Ni är så viktiga och är samhällets framtid. Ta skolan på allvar som leder till er en fin utbildning. Engagera er i någon form av idrott eller aktivitet på fritiden och viktigaste av allt, respektera och älska alla människor, stora som små. Inte minst era föräldrar och alla era lärare, säger Garabet.

Men Tony Garabet vill även ge ett budskap till föräldrarna som han anser har ett stort ansvar.

– Tillbringa mera tid med era barn, lyssna på dem, var där för dem och ha intresse i allt gör. Se även till att barnen har en meningsfull fritid och ha alltid en bra dialog med skola, fritidsgården och deras aktiviteter, säger han.

Vidare framför han att stöd finns att få för de föräldrar som behöver hjälp.

– Ni kan alltid vända er till skolans elevhälsa, lärare, ledare eller Södertälje kommun. Låt oss inte ge upp hoppet och låt oss besegra det mörka med det ljusa, avslutar Tony Garabet (KD).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 oktober 2022 06:30
Senast uppdaterad: 8 oktober 2022 03:05

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)