Företag i fokus:

Annons

Därför spökade TV-monitorerna i Stadshuset

310163037_620253266252317_860752166346098402_n

Foto: Casandra Rinta-Filppula

I slutet på september uppmärksammade en Södertäljebon, Casandra Rinta-Filppula, att något märkligt skedde i Stadshuset.

TV-apparaterna i Stadshuset sattes igång och sedan stängdes – på flera våningsplan. Nu kan Telgenytt berätta varför aparterna ”spökade” i stadshuset.

Enligt tillförordnade pressekreteraren, Elisabet Qvarford, monterades en så kallad USB-hub i 18 konferensrum i Stadshuset. 15 stycken av dessa blev påverkade på ett sätt som inte gick att förutse.

– Huben gör att användaren som ska koppla upp sig mot konferensrumsutrustningen endast behöver stoppa i en sladd i datorn och får då visning på skärmen, ljud, kamera och mikrofon för distansmöte. Huben gör dessutom att datorn laddas, en tänkt förbättring i mångas ögon, berättar Elisabet Qvarford till Telgenytt.

I samband med monteringen kontrollerades och testades hela systemet, som installerats i alla konferensrum, av en tekniker som gav systemet grönt ljus.

Allt fungerade som det ska, men en liten miss orsakade att TV-apparaterna blinkade på flera våningsplan. Det uppmärksammades av Södertäljebon, Casandra Rinta-Filppula, som la ut klippet på Facebook och fick stor uppmärksamhet

– Just den strömförsörjning som huben hade, gjorde att när skärmen skulle koppla in skärmsläckaren, så loopade den mellan skärmsläckaren och sökandet efter en ledig port, säger Elisabet Qvarford.

Felet upptäcktes snabbt och åtgärdades kort därefter berättar Qvarford.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 oktober 2022 18:00
Senast uppdaterad: 8 oktober 2022 17:28

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors