Företag i fokus:

Annons

Polisman knivhögg sin fru – Släpps på fri fot

2022_02_polis-tingsratt

Foto: Alex Ataseven.

Den polisman som stod åtalad för mordförsök på sin fru släpps på fri fot, enligt beslut från Södertälje tingsrätt.

Domstolen, som häver det tidigare häktningsbeslutet, anser att det numera saknas skäl för häktning – men misstankarna kvarstår.

Det var den 14 juni i Nykvarn som polismannen, med flera knivhugg, försökte mörda sin fru framför parets gemensamma barn. I parets bostad ska bråk ha uppstått, varpå polismannen greppade tag i en kniv och knivhögg kvinnan med flera hugg.

Hon fördes till sjuk för vård och överlevde det misstänkta mordförsöket.

Polismannen som är i 55-års åldern greps och åtalades för mordförsök, men nekade till det misstänkta brottet.

– Min huvudman har mått psykiskt dåligt. Det är hans livskamrat som är målsägande. Han har drabbats av en tillfällig sinnesförvirring och inte förstått att han angripits sin fru, sade polismannens försvarsadvokat Peter Ataseven, till Telgenytt i samband med att åtal väcktes.

Nu beslutar Södertälje tingsrätt att försätta mannen på fri fot, men domstolen håller fortsatt enskild överläggning och kommer inom kort att besluta en dom.

Inför rättegången meddelade Polisens personalansvarsnämnd att polismannen kommer att skiljas från sin anställning vid händelse av en fällande dom.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 oktober 2022 07:53
Senast uppdaterad: 7 oktober 2022 07:53

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors