🕝 1 minuter
Polisen uppmanar föräldrar att vara extra uppmärksamma
Publicerad 7 oktober 2022 22:32
Uppdaterad 7 oktober 2022 22:53

Foto: Alex Ataseven.

Fem skjutningar på två veckor, tre med dödligt utgång.

Nu uppmanar polisen föräldrar i staden, främst de med ungdomar under 18 år, att vara extra vaksamma samt lägga ner energi på sina barn.

”Ni som är föräldrar eller vårdnadshavare till ungdomar under 18 år. Vet ni var era ungdomar är på kvällarna? Bry er om och fråga dem hur dem mår.”, skriver polisen i ett inlägg på sociala medier.

Södertäljes goda krafter kraftsamlar allt mer för att få stopp på det eskalerade våldet som kastar mörkt ljus över staden. Polisen har fått stor förstärkning för att kyla ner den pågående konflikten mellan olika grupperingar i staden och ställa skyldiga till svars.

Bland annat befinner polisen sig i områden med ökad synlighet och närvaro. Samtidigt har kommunen öppnat upp trygghetspunkter där medborgare kan få råd och stöd.

På sociala medier informerar polisen även att hjälp finns för den som behöver och hänvisar att en orosanmälan alltid lam göras till socialtjänsten eller ringa social jouren – eller kontakta polisen om läget är akut.

”Både offer och gärningsmän i rådande konflikt mellan kriminella grupperingar är väldigt unga så känner ni på er att någon ungdom är på glid och riskerar att råka illa ut så tveka inte höra av er till polis eller socialtjänst.”, skriver polisen.

Dela artikeln