Företag i fokus:

19-åring sköts till döds – ”Stor drivkraft att vilja hämnas ”

mord

Foto: Shamash Oyal.

Vid 18-tiden under torsdagen avlossade okända gärningspersoner flera skott mot två unga män i Saltskog.

Just nu vårdas en person på sjukhus för allvarliga skottskador, men den andra personen avled på platsen.

Mitt i ett bostadsområde avlossades flera skott mot två unga män, en 16-åring samt en 19-åring som polisen bekräftar ha avlidit.

”En person har avlidit av sina skador, hans anhöriga är underrättade.”, skriver polisen på sin hemsida.

I samband med skottlossningen spärrades ett stort område kring platsen där en brottsplatsundersökning genomfördes.

Polisen på plats efter skjutningen den 6 oktober. Läsarbild.

Enligt uppgifter ska de skjutna personerna i Saltskog kopplas till ett kriminellt gäng som ligger i konflikt med andra gäng i Södertälje.

– Det är unga personer som strider med varandra. Det är en ung gruppering som uppenbarligen har tillgång till massor med vapen, är hämndlystna och som jag förstår det så strider de om narkotikamarknaden, säger kriminalreporter Diamant Salihu till SVT.

– När det har skett skjutningar och man sörjer vänner eller släktingar så finns det i många av de här konflikterna en stor drivkraft att vilja hämnas, säger SVT:s kriminalreporter.

Torsdagens skjutning i Saltskog är den femte på 13 dagar. Fredagen den 23 september inträffade den första skjutningen i Saltskog och föregående vecka inträffade tre skjutningar, varav två med dödligt utgång.

Läs även: – Blodig konflikt i Södertälje – ”En ond cirkel”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 oktober 2022 07:53
Senast uppdaterad: 7 oktober 2022 07:53

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors