Företag i fokus:

Vem svek vem egentligen?

A050670B-404E-4833-8070-555621F72A7B

Ordförande Kristdemokraterna, Robert Halef. Foto: Privat.

Under 30 års tid har Socialdemokraterna styrt Södertälje kommun, det vi kan konstatera är ett stort misslyckande när det kommer till tryggheten och motverkandet av gängvåldet.

Väljarna har sagt sitt och nu är det dags för förändring på riktigt. Stort tack alla ni som röstat på Kristdemokraterna och möjliggjort detta maktskifte!

Jag kan med stor säkerhet hävda att majoriteten av de väljare som röstade på Kristdemokraterna i valet 2022 inte röstade på oss för att vi skulle samarbeta med Socialdemokraterna. Våra väljare röstade på oss för att driva en kristdemokratisk politik. Hade våra väljare velat att vi skulle driva en socialdemokratisk politik hade de givetvis röstat på Socialdemokraterna istället. Svårare än så är det inte.

Boel Godner anser alltså att det är rimligt att vi sviker våra väljare så Socialdemokraterna kan fortsätta regera. Vi kristdemokrater har fått ett förtroende av väljarna och det förtroendet ska vi förvalta. Det har vi gjort genom att ingå i en borgerlig allians med likasinnade partier där vi kan driva mer kristdemokratisk politik än vad vi kunnat göra i den tidigare koalitionen. Detta kallar Socialdemokraterna och andra representanter för den nya oppositionen för ett ”svek”.

”Vi kan vittna om otaliga mediapåhopp där desinformation sprids”

Vi kan vittna om otaliga mediapåhopp där desinformation sprids i syfte att skada Kristdemokraternas varumärke samt förminska vår valvinst. Kristdemokraterna i Södertälje ökar ständigt i förtroende, medan Socialdemokraterna ständigt tappar väljare och förlorar ett mandat och hamnar i opposition. Min fråga är: vem svek vem egentligen?

Låt mig vara tydlig.

Kristdemokraterna gick till val som ett enskilt parti med ett kristdemokratiskt valmanifest.

”Vi har inte ingått någon allians eller koalition med andra partier före valet”

Vi har inte ingått någon allians eller koalition med andra partier före valet. Vår bestämda uppfattning var att som enskilt kristdemokratiskt parti möta väljare och sedan invänta valresultatet för att därefter se över alternativa möjligheter till att bilda en majoritet. Eller om det skulle behövas: gå i opposition.

Södertäljealliansen KD, M och L, med stöd av RP och SD. Foto Alex Ataseven.

Socialdemokraterna och även många andra partier som förlorat väljare till KD, M och SD anklagar oss för svek istället för att rannsaka sin egna politik. Om politiska företrädare på högsta nivå far med osanningar då är det inte konstigt att många väljare inte röstar på företrädare som återkommande lovar mycket men inte levererar.

Jag skulle vilja uppmana journalister att utkräva av dessa partier dokument som styrker den överenskommelse som vi ska ha ingått med dem före valet. Jag skulle gärna vilja ta del av detta påstådda löfte och överenskommelse med de andra partierna.

Kristdemokraterna gick till val på att få så många det går att rösta på vårt parti och politik. Vi gör maktanspråk som alla andra partier i hopp om att kunna styra kommunen med den politik vi tror är bäst för Södertälje: en kristdemokratisk politik.

”Osanningar och smutskastning är inte ett värdigt beteende av vuxna politiker”

Osanningar och smutskastning är inte ett värdigt beteende av vuxna politiker. Förlora istället med stil och bli en aktiv opposition som bidrar till ett gott debattklimat.

Efter 30 år av socialdemokratiskt styre har väljarna sagt sitt och gett oss i Södertäljealliansen mandat att regera med stöd av SD och RP. Vi i Kristdemokraterna ser fram emot ett gott samarbete i den nya koalitionen.

Robert Halef, Ordförande Kristdemokraterna

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2022 23:58
Senast uppdaterad: 6 oktober 2022 23:58

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors