Företag i fokus:

JUST NU: Ung man gripen för mordet på 41-åringen

polis (2)

Foto: Shamsh Oyal.

En ung man har gripits för mordet på 41-åringen som sköts till döds med flera skott i Ronna den 1 oktober. Det rapporter Lt på torsdagsförmiddagen.

41-årigen som sköts till döds på öppen gata tros ha skjutits till döds av misstag och att en annan person var den tilltänkta måltavlan. Den misstänkte som nu är gripen ska enligt tidningen vara en 17-åring man som greps igår kväll, eventuellt natten mot torsdagen, samt vara känd av polisen sedan tidigare.

Polisens tekniker på plats efter dödskjutningen i Ronna den 1 oktober. Foto: Shamash Oyal.

Kort efter mordet ska en dumpad el-sparkcykeln ha hittats i Lina som polisen misstänker ha använts vid mordet på 41-åringen.

Det intensiva polisarbetet har resulterat i att flera tonåringar gripits efter helgens två dödskjutningar. Först greps fyra unga män, varav tre häktades, två 18-åringar och en 16-åring, misstänkta för mordet på 19-åringen som sköts till döds fredagen den 30 september.

Nu har polisen gripit ytterligare en person för mord. Denna gång gäller misstanken om lördagens dödskjutning där en 17-åring man gripits misstänkt för mordet på 41-åringen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2022 09:15
Senast uppdaterad: 6 oktober 2022 10:45

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors