Företag i fokus:

Kommunen välkomnar diskussioner för ett bättre företagsklimat

Sodertalje-kommun-scaled-1

Foto: Alex Ataseven.

Nästa vecka, tisdag den 11 oktober, anordnar kommunens Näringslivsavdelning ett forum för att för att föra diskussioner för ett bättre företagsklimat.

Näringslivsforum Södertälje är en plattform för företagare, politiker och tjänstemän där näringslivsfrågor och Södertäljes företagsklimat diskuteras.

På kommunens hemsida välkomnas alla företag att anmäla sig för att delta med syftet är att hitta en gemensam agenda framåt, och skapa en dialog om det lokala näringslivets utmaningar och behov.

På årets Näringslivsforum presenteras färska kundundersökningar (Nöjd Kund Index och Svenskt Näringslivs mätning) där företagen svarat på hur de upplever kommunens bemötande, tillgänglighet och service.

Det kommer även att ges en närmare inblick i det förbättringsarbete som pågår bland annat inom samhällsbyggnadskontoret, miljökontoret och politiska styrgruppen för ett bättre företagsklimat.

Program 

  • Inledning 
  • Genomgång NKI resultat
  • Genomgång av Svenskt Näringsliv mätning
  • Paneldiskussion om kommunens förbättringsarbete, resultat från genomförda djupintervjuer med företag och tjänstemän. 
  • Dagen avslutas med gemensam workshop där vi diskuterar företagsklimatet i Södertälje. Våra upplevelser, utmaningar, erfarenheter och hur vi tillsammans kan verka för ett bättre företagsklimat.

Tid och plats

  • Datum: 11 oktober 2022
  • Tid: kl. 08.00-10.00. Frukost serveras från kl 07.30.
  • Plats: Quality Hotel Park, Saltsjötorget, Södertälje

Anmäl dig här: – Näringslivsforum 2022

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 oktober 2022 18:56
Senast uppdaterad: 5 oktober 2022 18:56

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors