Debatt
🕝 1 minuter
"Föreningen ignorerar 75-årig kvinna"
Publicerad 5 oktober 2022 20:56
Uppdaterad 1 maj 2024 15:17
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Foto: Alex Ataseven.

Min mamma som är 75 år har flera sjukdomar och bor i en bostadsrättsförening i Hovsjö, men får inte den hjälp av föreningen hon har rätt till.

Mamma fastnade i hissen i en och en halv timme, nu vågar hon inte gå ut längre.

Föreningen Akvarellen, på Granövägen 38 i Hovsjö, har haft en trasig hiss i flera månader, men när vi försöker få hjälp för att åtgärda problemet möts vi av motstånd.

Vi har försökt ringa hissföretaget för att åtgärda problemet, men då säger föreningen att de inte tar emot anmälningar från oss.

Senast så fastnade min mamma i en och en halv timme i hissen och var ensam och rädd. Tillslut kom en granne som hjälpte henne ut ur hissen, men nu vågar hon inte gå ut från lägenheten längre och är rädd för att fastna igen.

Föreningen Akvarellen i Hovsjö. Foto: Alex Ataseven.

Hon kan varken ta sig ner eller upp för trapphuset och det har resulterat i att hon bland annat missat sina tider hos sjukgymnasten.

Min mamma mår oerhört dåligt och känner sig inlåst hemma. Föreningen säger konstant att de beställt hem reservdelar, men det är bara bortförklaringar.

Sist vi prata med föreningen sa det till oss; ”Flytta, vi tycker att ni klagar för mycket”. Nu svarar de varken på mina mail eller när jag ringer. Så här får det inte gå till, kräver åtgärder omgående.

Ivon Anton 

Dela artikeln