Företag i fokus:

Bensinstationen träffades av förlupen kula – 200 meter bort

alex ataseven

Bild: Kartor/ Alexander Isa.

Strax innan klockan 20:00 på lördagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot man i 40-års åldern som avled av sina skador. Minst ett skott färdades flera hundra meter bort och träffade bensinstationen Gulf, bara några meter från personalens arbetsplats.

– Jag vill inte ens tänkta tanken på vad som hade kunnat hända, säger en person till Telgenytt som inte vill figurera med sitt namn.

Klockan var 19:41 på lördagskvällen som flera samtal inkom om skottlossningen på Enhörnaleden varpå ett stort polispådrag inleddes. Väl på plats påträffades en man i 40-årsålder, skjuten till döds med flera skott varav ett träffade ansiktet.

Ett skott träffade bensinstationen cirka 200 meter bort. Bild: Kartor

Enligt uppgifter till Telgenytt använde mördaren ett automatvapen och lämnade platsen på en elsparkcykel.

Vapnet var så kraftigt att ett skott färdades cirka 200 meter bort och träffade bensinstationen Gulf på Robert Anbergs väg. Skottet träffade bensinstationens fasad, bara några meter från personalens arbetsplats.

En person som Telgenytt talat med uttrycker sin oro och uppmärksammar flerfamiljshuset som finns placerad bakom bensinstation.

Bensinstationen i Ronna med bostadshusen bakom. Foto: Alexander Isa

– Tänk om skottet hade missat bensinstation. Då hade den träffat höghuset bakom Gulf och där bor barnfamiljer. Jag vill inte ens tänkta tanken på vad som hade kunnat hända. Våldet måste få ett stopp, det här är för mycket, säger en person till Telgenytt som stannade till vid mordplatsen.

Polishelikopter, drönare, polishundar och flera polisenheter deltog i jakten på misstänkta gärningspersoner i samband med dödsskjutning , men i nuläget är ingen person gripen misstänkt för mordet på 40-åringen.

Däremot är fyra personer anhålla misstänkta för mord efter fredagens dödskjutning vid Rösberga fritidsgård.

TV: Här flyr de i panik när skotten avlossas i Ronna

Skotthålet efter dödsskjutningen. Foto: Alexander Isa

Polisen på plats efter lördagens dödsskjutning. Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2022 17:19
Senast uppdaterad: 13 november 2023 17:24

Damerna utklassade Uppsala i första semifinalmatchen

SBBK Maria Jespersen.

SBBKs Maria Jespersen.
Fotograf: Petra Gau.

SBBKs damer visade klass i den första semifinalmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen, där de tog en övertygande ledning redan i den första perioden och slutade med en krossande seger på 88-45.

(översatt från engelska till svenska) Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

I går kväll satte SBBKs damlag tonen för sin semifinalserie mot Uppsala Basket med en överlägsen start i Täljehallen. SBBK tog omedelbart kommandot och ledde med 10-0 tidigt i matchen, vilket tvingade Uppsala till en tidig timeout. Uppsalas spelare såg utmanade ut efter timeouten, och första perioden slutade med en ledning för SBBK på 26-9.

(Annonslänk)

Matchen fortsatte i samma anda, med SBBK som behöll kontrollen genomgående. Publiken, bestående av 345 åskådare, fick bevittna en match som snabbt utvecklade sig till en uppvisning av SBBKs styrka och samspel. Slutsiffrorna på tavlan visade 88-45, med jämnt fördelade periodresultat som vittnade om SBBKs dominans under hela matchen.

Klara Lundquist ledde poängligan för SBBK med 16 poäng, tätt följd av Frida Eldebrink och Maria Jespersen, som båda bidrog med 15 poäng var. Uppsala kämpade modigt men kunde inte matcha intensiteten från Södertälje-laget, där Stephanie Visscher blev poängbäst med 14 poäng.

– Vi har varit mycket fokuserade under träningarna eftersom slutspelet är ”en ny säsong”. Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra. Vi hade stort fokus på vår fördel inuti på alla positioner och vi genomförde det väl. Sammantaget känns det mycket tillfredsställande, vi spelade osjälviskt och tog många bra beslut både i anfall och försvar. Sammantaget en riktigt stor laginsats som började med bra träningar den här veckan. På lördag är det en ny match, de kommer att ändra en del saker och det kommer även vi. De kan också ha varit extra trötta inför den här matchen på grund av sina tre tuffa kvartsfinalmatcher mot Östersund, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 08:30
Senast uppdaterad: 12 april 2024 08:59

Kommunanställd varnas för olämpligt uttalande

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

En anställd inom Södertälje kommun har mottagit en officiell varning efter att ha gjort ett uttalande som uppfattats som sexistiskt av en kollega, enligt ett beslut från kommunen.

(Annonslänk)

En skriftlig varning har utfärdats till en kommunanställd i Södertälje efter ett incident där personen i januari uttryckt sig på ett sätt som anses kränkande och sexistiskt. Varningen markerar en allvarlig förseelse mot anställningsavtalet, vilket detaljerar arbetstagarens skyldigheter och åtaganden inom sin anställning.

Denna typ av beteende, inklusive sexuella trakasserier, kommentarer eller skämt med sexuell innebörd, är strängt förbjudet inom kommunens arbetsplatser och anses vara helt oacceptabelt. Arbetsgivaren har klargjort att sådana handlingar inte bara undergräver den professionella arbetsmiljön utan också strider mot de värderingar och etiska riktlinjer som upprätthålls inom organisationen.

I varningsbrevet betonas det att en upprepning av liknande beteende kan resultera i uppsägning från anställningen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 07:14
Senast uppdaterad: 12 april 2024 07:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors