Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Beskedet: Skolan håller öppet efter dödsskjutningen

D90BECD8-4A22-4D94-A9D2-FCE527B87998

Alexander Rosenberg (M) Foto: Alex Ataseven.

Efter gårdagens dödsskjutning höll Ronnaskolan ett krismöte där det beslutades att hålla skolan stängd.

Det rapporter SVT under söndagen, men en kort stund senare ändrades beslutet i samråd med polisen att hålla skolundervisningen som planerad.

På en vecka har det totalt inträffat fyra skottlossningar, varva tre av dem skett i Ronna där två personer mist sina liv. Det ökade våldet i stadsdelen har ökat den senaste dödsskjutningen skedde på öppen gata.

– Det har varit en mörk vecka för kommunen, säger Södertäljes tillträdande kommunalråd Alexander Rosenberg (M) till SVT.

Polisens tekniker påmålats efter dödsskjutningen.

Rosenberg (M) som själv är uppvuxen i Ronna och gick i Ronnaskolan berättade för SVT att skolan planerade att hålla stängd under måndagen. Efter samråd med polisen och stadsdelsnämnden omprövades beslutet och en kort stund senare kom beskedet att skolan kommer ha öppet som vanligt.

Redan efter den första skjutningen upprättade kommunen flera stödlinjer som allmänheten kan vända sig.

– Det sker på en helt annan öppen plats och tid på dygnet som gör att allmänheten på ett särskilt sätt blir utsatt, säger Alexander Rosenberg.

Skjutningen inträffade bara ett stenkast från där barn och ungdomar vanligtivs vistats under och efter skoltid.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 12:00
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 12:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors