Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Birgir öppnar Järnas första coworking – ”Känns självklart”

birgiii

Birgir Birgisson startar coworking Järna. Foto: Alex Ataseven.

Fenomenet som uppstod som en trend i Kalifornien, under slutet på 90-talet och tidigt 2000-tal, har nu etablerats i Järna.

På Storgatan, i hjärtat av Järna Centrum, har Birgir Birgisson öppnat coworking i ljusa och fräscha lokaler.

– Jag har varit involverad i flera olika projekt i Järna genom åren. Jag har själv alltid längtat efter en möjlighet att kunna arbeta med kollegor och slippa allt krångel med eget kontor, trots att jag drivit många av mina projekt själv, säger ägaren Birgir Birgisson till Telgenytt.

Birgir Birgisson tillsammans med dottern Lilja och hunden Charlie. Foto: Alex Ataseven.

Quick Office har tillsammans med franchisetagaren Birgisson öppnat Järnas första workspace utanför storstadsregionen och huserar i lokalerna under biblioteket. Tidigare fanns det en vårdcentral i lokalen, men efter en omfattande totalrenovering och ombyggnation blev kontoret klart under sommaren.

Tanken med coworking är genialiskt och har stora fördelar för företag som hyr in sig.

Här delar flera företagen kontor dels för att det är billigt och praktiskt, men också för att det blev en roligare att plötsligt ha kollegor att dricka kaffe eller samarbeta med. Quick Office har erbjudit mindre och medelstora företag flexibla kontorslösningar på kontorshotell i över 20 år. På kort tid har marknaden förändrats och idag pratar man nästan uteslutande om coworking.

I Järna erbjuder Birgisson moderna kontor med en hög mysfaktor.

Här kan man hyra kontorsrum eller kontorsplats i en öppen yta. De gemensamma ytorna som kök, lounge och mötesrum delas med andra hyresgäster. Förutom tillgång till kontoret i Järna har man som medlem hos Quick Office möjlighet att arbeta på alla deras kontor i Stockholm och Malmö.

Foto: Alex Ataseven.

Att ha sitt kontor på ett coworking innebär att man kan fokusera på sin verksamhet fullt ut och man slipper pyssla med allt från kaffemaskiner, printers, lokalvård och inköp av förbrukningsvaror. Här finns även en bemannad reception som tar hand om besökare och sköter om kontorsytorna. Man inbjuds till att nätverka och möta andra företagare för att dela erfarenheter och skapa nya affärsmöjligheter. Att arbeta på ett coworking ses mer och mer som framtidens arbetsplats.

Varför tyckte du att Järna var i behov av coworking

– När lokalen på 630 kvm under Biblioteket på Storgatan blev ledig kändes det självklart att försöka få till ett coworking space. Det absolut smartaste valet var definitivt att initiera ett samarbete med Quick Office som verkligen kan det här med coworking. För mig är det en gyllene kombination att vara egen företagare och samtidigt få all ”know-how” genom en franchise, vilket ger mig möjligheten att kunna tillhandahålla precis den service som hyresgästerna behöver, säger Birgisson.

Den 6 oktober hålls en stor invigningsfest på kontoret för nuvarande hyresgäster och blivande, men även nya intressenter. Samtliga bjuds på vedugnsbakade pizzor från Varma Vedugnstruck, snacks och bubbel för att fira att verksamheten officiellt är i gång.

Foto: Alex Ataseven.

Ljusa fräscha lokaler. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2022 22:20
Senast uppdaterad: 1 oktober 2022 22:20

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors