Företag i fokus:

Annons

Birgir öppnar Järnas första coworking – ”Känns självklart”

birgiii

Birgir Birgisson startar coworking Järna. Foto: Alex Ataseven.

Fenomenet som uppstod som en trend i Kalifornien, under slutet på 90-talet och tidigt 2000-tal, har nu etablerats i Järna.

På Storgatan, i hjärtat av Järna Centrum, har Birgir Birgisson öppnat coworking i ljusa och fräscha lokaler.

– Jag har varit involverad i flera olika projekt i Järna genom åren. Jag har själv alltid längtat efter en möjlighet att kunna arbeta med kollegor och slippa allt krångel med eget kontor, trots att jag drivit många av mina projekt själv, säger ägaren Birgir Birgisson till Telgenytt.

Birgir Birgisson tillsammans med dottern Lilja och hunden Charlie. Foto: Alex Ataseven.

Quick Office har tillsammans med franchisetagaren Birgisson öppnat Järnas första workspace utanför storstadsregionen och huserar i lokalerna under biblioteket. Tidigare fanns det en vårdcentral i lokalen, men efter en omfattande totalrenovering och ombyggnation blev kontoret klart under sommaren.

Tanken med coworking är genialiskt och har stora fördelar för företag som hyr in sig.

Här delar flera företagen kontor dels för att det är billigt och praktiskt, men också för att det blev en roligare att plötsligt ha kollegor att dricka kaffe eller samarbeta med. Quick Office har erbjudit mindre och medelstora företag flexibla kontorslösningar på kontorshotell i över 20 år. På kort tid har marknaden förändrats och idag pratar man nästan uteslutande om coworking.

I Järna erbjuder Birgisson moderna kontor med en hög mysfaktor.

Här kan man hyra kontorsrum eller kontorsplats i en öppen yta. De gemensamma ytorna som kök, lounge och mötesrum delas med andra hyresgäster. Förutom tillgång till kontoret i Järna har man som medlem hos Quick Office möjlighet att arbeta på alla deras kontor i Stockholm och Malmö.

Foto: Alex Ataseven.

Att ha sitt kontor på ett coworking innebär att man kan fokusera på sin verksamhet fullt ut och man slipper pyssla med allt från kaffemaskiner, printers, lokalvård och inköp av förbrukningsvaror. Här finns även en bemannad reception som tar hand om besökare och sköter om kontorsytorna. Man inbjuds till att nätverka och möta andra företagare för att dela erfarenheter och skapa nya affärsmöjligheter. Att arbeta på ett coworking ses mer och mer som framtidens arbetsplats.

Varför tyckte du att Järna var i behov av coworking

– När lokalen på 630 kvm under Biblioteket på Storgatan blev ledig kändes det självklart att försöka få till ett coworking space. Det absolut smartaste valet var definitivt att initiera ett samarbete med Quick Office som verkligen kan det här med coworking. För mig är det en gyllene kombination att vara egen företagare och samtidigt få all ”know-how” genom en franchise, vilket ger mig möjligheten att kunna tillhandahålla precis den service som hyresgästerna behöver, säger Birgisson.

Den 6 oktober hålls en stor invigningsfest på kontoret för nuvarande hyresgäster och blivande, men även nya intressenter. Samtliga bjuds på vedugnsbakade pizzor från Varma Vedugnstruck, snacks och bubbel för att fira att verksamheten officiellt är i gång.

Foto: Alex Ataseven.

Ljusa fräscha lokaler. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2022 22:20
Senast uppdaterad: 1 oktober 2022 22:20

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)