Företag i fokus:

Birgir öppnar Järnas första coworking – ”Känns självklart”

birgiii

Birgir Birgisson startar coworking Järna. Foto: Alex Ataseven.

Fenomenet som uppstod som en trend i Kalifornien, under slutet på 90-talet och tidigt 2000-tal, har nu etablerats i Järna.

På Storgatan, i hjärtat av Järna Centrum, har Birgir Birgisson öppnat coworking i ljusa och fräscha lokaler.

– Jag har varit involverad i flera olika projekt i Järna genom åren. Jag har själv alltid längtat efter en möjlighet att kunna arbeta med kollegor och slippa allt krångel med eget kontor, trots att jag drivit många av mina projekt själv, säger ägaren Birgir Birgisson till Telgenytt.

Birgir Birgisson tillsammans med dottern Lilja och hunden Charlie. Foto: Alex Ataseven.

Quick Office har tillsammans med franchisetagaren Birgisson öppnat Järnas första workspace utanför storstadsregionen och huserar i lokalerna under biblioteket. Tidigare fanns det en vårdcentral i lokalen, men efter en omfattande totalrenovering och ombyggnation blev kontoret klart under sommaren.

Tanken med coworking är genialiskt och har stora fördelar för företag som hyr in sig.

Här delar flera företagen kontor dels för att det är billigt och praktiskt, men också för att det blev en roligare att plötsligt ha kollegor att dricka kaffe eller samarbeta med. Quick Office har erbjudit mindre och medelstora företag flexibla kontorslösningar på kontorshotell i över 20 år. På kort tid har marknaden förändrats och idag pratar man nästan uteslutande om coworking.

I Järna erbjuder Birgisson moderna kontor med en hög mysfaktor.

Här kan man hyra kontorsrum eller kontorsplats i en öppen yta. De gemensamma ytorna som kök, lounge och mötesrum delas med andra hyresgäster. Förutom tillgång till kontoret i Järna har man som medlem hos Quick Office möjlighet att arbeta på alla deras kontor i Stockholm och Malmö.

Foto: Alex Ataseven.

Att ha sitt kontor på ett coworking innebär att man kan fokusera på sin verksamhet fullt ut och man slipper pyssla med allt från kaffemaskiner, printers, lokalvård och inköp av förbrukningsvaror. Här finns även en bemannad reception som tar hand om besökare och sköter om kontorsytorna. Man inbjuds till att nätverka och möta andra företagare för att dela erfarenheter och skapa nya affärsmöjligheter. Att arbeta på ett coworking ses mer och mer som framtidens arbetsplats.

Varför tyckte du att Järna var i behov av coworking

– När lokalen på 630 kvm under Biblioteket på Storgatan blev ledig kändes det självklart att försöka få till ett coworking space. Det absolut smartaste valet var definitivt att initiera ett samarbete med Quick Office som verkligen kan det här med coworking. För mig är det en gyllene kombination att vara egen företagare och samtidigt få all ”know-how” genom en franchise, vilket ger mig möjligheten att kunna tillhandahålla precis den service som hyresgästerna behöver, säger Birgisson.

Den 6 oktober hålls en stor invigningsfest på kontoret för nuvarande hyresgäster och blivande, men även nya intressenter. Samtliga bjuds på vedugnsbakade pizzor från Varma Vedugnstruck, snacks och bubbel för att fira att verksamheten officiellt är i gång.

Foto: Alex Ataseven.

Ljusa fräscha lokaler. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2022 22:20
Senast uppdaterad: 1 oktober 2022 22:20

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors