🕝 1 minuter
Lokal utsatt för brandattentat - Tredje på kort tid
Publicerad 30 september 2022 09:42
Uppdaterad 30 september 2022 09:46

Arkivbild.

En brand utbröt vid en verkstadslokal i Södra vid 03-tiden natten mot fredag – den tredje på kort tid.

Branden kunde snabbt släckas av väcktare, men nu misstänker polisen att branden var anlagd och utreder om det finns ett samband med tidigare tillfällen.

– Vi larmades till en bilverkstad av polis och väktare, det ska ha varit en liten brand som de kunde släcka, säger räddningstjänstens larmoperatör till Telgenytt.

Det är tredje gången räddningstjänsten tillkallas till verkstadslokalen i Södra om brand på kort tid. Vid första tillfället, den 13 september, stod ett fordon i brand som var placerad nära lokalen, men branden hann släckas i i god tid innan elden spred sig. Förra vecka brann det igen, den gången hade någon ställt upp en papperskorg mot fasaden försökt eldat på, även denna gång släcktes branden i god tid.

Natten mot fredag var det dags igen. Klockan 03.13 larmades flera räddningsenheter till platsen ännu en gång. Enligt polisens uppgifter släcktes elden av väktare och sprinklersystem och kort därefter kunde platsen kontrolleras av räddningstjänsten.

– Vi larmades om en brand av väktare som fick larm om en brand i lokalen. När väktaren anländer till platsen konstateras en brand och rökutveckling och har startat en förundersökning om mordbrand, säger polisens presstalesperson, Mikael Petterson, till Telgenytt.

Ni har larmats till samma adressen ett flertal gånger, finns det någon koppling?

– Vi misstänker att den är anlagd, därför är vi på plats för att undersöka händelsen och eventuellt kolla övervakningskameror. Vi misstänker att det finns ett samband mellan bränderna, säger polisen.

Precis som vid tidigare tillfällen kommer polisen att utreda brandorsaken i en förundersökning angående mordbrand.

Dela artikeln