Företag i fokus:

Annons

Lokal utsatt för brandattentat – Tredje på kort tid

Brandkår räddningstjänst

Arkivbild.

En brand utbröt vid en verkstadslokal i Södra vid 03-tiden natten mot fredag – den tredje på kort tid.

Branden kunde snabbt släckas av väcktare, men nu misstänker polisen att branden var anlagd och utreder om det finns ett samband med tidigare tillfällen.

– Vi larmades till en bilverkstad av polis och väktare, det ska ha varit en liten brand som de kunde släcka, säger räddningstjänstens larmoperatör till Telgenytt.

Det är tredje gången räddningstjänsten tillkallas till verkstadslokalen i Södra om brand på kort tid. Vid första tillfället, den 13 september, stod ett fordon i brand som var placerad nära lokalen, men branden hann släckas i i god tid innan elden spred sig. Förra vecka brann det igen, den gången hade någon ställt upp en papperskorg mot fasaden försökt eldat på, även denna gång släcktes branden i god tid.

Natten mot fredag var det dags igen. Klockan 03.13 larmades flera räddningsenheter till platsen ännu en gång. Enligt polisens uppgifter släcktes elden av väktare och sprinklersystem och kort därefter kunde platsen kontrolleras av räddningstjänsten.

– Vi larmades om en brand av väktare som fick larm om en brand i lokalen. När väktaren anländer till platsen konstateras en brand och rökutveckling och har startat en förundersökning om mordbrand, säger polisens presstalesperson, Mikael Petterson, till Telgenytt.

Ni har larmats till samma adressen ett flertal gånger, finns det någon koppling?

– Vi misstänker att den är anlagd, därför är vi på plats för att undersöka händelsen och eventuellt kolla övervakningskameror. Vi misstänker att det finns ett samband mellan bränderna, säger polisen.

Precis som vid tidigare tillfällen kommer polisen att utreda brandorsaken i en förundersökning angående mordbrand.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2022 07:42
Senast uppdaterad: 30 september 2022 07:46

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)