Företag i fokus:

Annons

Daniel Barsoum utses till ny hotelldirektör på Scandic

Daniel Barsoum. Fotograf, Karin Boo

Daniel Barsoum: Foto: Karin Boo/Pressbild.

Nu flyttar Södertäljebon och hotellchefen Daniel Barsoum lasset till Jönköping för att anta en ny topposition. Efter mer än tre år på Scandic Södertälje och Scandic Skogshöjd blir han rekryterad som hotelldirektör för Scandic Portalen i Jönköping.

– Jag är otroligt förväntansfull inför utmaningen att påbörja en ny, spännande resa i Jönköping, säger han i ett pressmeddelande till Scandic.

Barsoum, som senast innehaft en ledarroll som hotellchef på Scandic Skogshöjd, har en gedigen erfarenhet inom hotellbranschen samt beprövad kompetens från ledande befattningar inom restaurangsektorn. Han har tidigare arbetat som restaurangchef på Tre Vänner, regionchef på Café Momo och innehaft ansvar för mat och dryck på Scandic Skogshöjd i Södertälje.

Daniel Barsoum rekryteras från Scandic Södertälje och Scandic Skogshöjd. Bild: Google Street View.

– Det känns alltid bäst i magen att rekrytera internt och jag är jättestolt över att Daniel tar sig an utmaningen och tillträder som hotelldirektör på Scandic Portalen i Jönköping. Daniel är en av våra många talangfulla medarbetare inom bolaget och genom sitt driftsnära ledarskap är han klippt och skuren för sin nya roll, säger Maria Valentin, Distriktsdirektör för Stockholm Circle & tillförordnad Distriktsdirektör för mellersta Sverige på Scandic Hotels.

Daniel Barsoum tillträder rollen som hotelldirektör för Scandic Portalen i Jönköping den 1 oktober 2022.

– Jag är otroligt förväntansfull inför utmaningen att påbörja en ny, spännande resa i Jönköping. Eftersom hotellet ligger centralt, bara ett par minuter från shopping, populära sevärdheter och ett pulserande nattliv blir detta en fantastisk utmaning att ta sig an och jag ser väldigt mycket fram emot att få bekanta mig med staden, medarbetarna och skapa en hotellupplevelse i världsklass, mitt i centrala Jönköping, säger Daniel Barsoum, nytillträdande hotelldirektör för Scandic Portalen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2022 16:58
Senast uppdaterad: 8 september 2023 14:22

Här dansar rekordmånga barn den klassiska dansen ”Bagie”

220571AD-10E1-4236-BD90-DDC59FF63A65

Foto: Alexander Isa/Shamash Oyal

Vid en inställd lektion på Majtorpsskolan introducerade vikarien Shamash Oyal den traditionella dansen ”Bagie” till sina elever. En tillställning som enligt honom själv kan vara världsrekord i antalet deltagare.

– Det började med att jag introducerade dansen till mina elever i årskurs 3, och därifrån spred det sig vidare till andra årskurser. Otroligt roligt att vara med om barnens entusiasm, säger Shamash Oyal, som under fritiden arbetar ideellt på Telgenytt sedan starten 2021.

Det var en vanlig skoldag som snabbt förvandlades till en minnesvärd händelse. När en lektion oväntat ställdes in tog en elev i årskurs 3 tillfället i akt att dela med sig av sin kulturella bakgrund. Fär att sysselsätta barnen tog Shamash Oyal initiativet att lära barnen åk 3 den traditionella och populära assyriska dansen ”Bagie” som snabbbt blev populär bland andra elever.

Elevena på Majtorpskolan. Foto: Shamash Oyal

– I samråd med idrottsläraren på skolan fortsatte intresset för dansen och varje torsdag under skolans så kallade ’morgonpuls’ lyckades vi engagera många elever under flera veckors tid. Och idag kunde vi äntligen samla alla elever till en gemensam dans, säger Oyal och fortstätter.

– Dessutom är dans effektivt för att minska stress och främja lyckokänslor genom frisättning av endorfiner. Det är också ett utmärkt sätt att stärka sociala band och uttrycka sig kreativt. Kort sagt, dans gynnar både kropp och själ. Jag är glad och tacksam till både elever och lärarna på årskurs 3 för en fantastisk insats för barnen.

Kul att så många medverkade. Har du någonsin sett så många barn dansa ”Bagie” samtidigt tidigare?

– Det har jag faktiskt inte gjort, det var en unik och magisk upplevelse. Jag skulle nästan kunna slå vad om att vi slog världsrekord idag, säger Shamash Oyal och skrattar.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 21:00
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:49

Inget klart besked om SSK-forwardens skada

79DB7FC2-FAD3-4403-8485-8558A17F69FD

Jacob Dahlström, till höger, missar även matchen mot Mora Foto: Daniel Hansson/ Shamash Oyal

SSK tar imorgon kväll emot Mora på hemmaplan i den 24:e omgången av Hockeyallsvenskan.

I onsdags hade SSK nästan en ordinarie trupp med sig till Hovet, förutom sedan tidigare långtidsskadade Veeti Vainio så saknads också backen Henrik Malmström och forwarden Jacob Dahlström. Den sistnämnde kommer även vara indisponibel mot Mora.

Hur allvarlig skadan som håller Dahla borta från spel är vill inte assisterande tränare Mattias Zackrisson svara på:

-Han är inte disponibel till imorgon, så det är lite oklart. Han kommer inte vara med i alla fall.

I en tidigare intervju med Magnus Bogren så väntade man svar från de läkarundersökningar som skulle göras på Dahlström.

Har ni fått något svar om vad för skada det rör sig om?

-Vi har som policy att det bara är huvudtränaren och läkarna som uttalar sig om det där. Han kan inte spela, det är vad jag vet.

-Annars ser det ut som att det blir samma lag som mot AIK. Vi får se hur det ser ut imorgon på värmningen med Malmström, fyller Zackrisson i fortsättningsvis.

Så då ändrar ni inte på ett vinnande koncept gällande formationer och backpar?

-Vi känner att vi börjar hitta kemi i de kedjorna vi har. Tycker vi har fyra kedjor som producerar och levererar efter våra förväntningar. Det känns stabilt.

Är där något speciellt som ni har slipat på träningen nu inför Mora?

-Vi försöker skruva på allting och bli bättre hela tiden. Vi tränar för att bli bättre inte för att underhålla.

Manfall på träningen lät värre än det är?

-Ja, det blir så. Lite försiktighetsåtgärder, det gör ont att vinna hockeymatcher. Så vi måste tänka till lite hur hårt vi kan matcha dem på träning.

Magnus Bogren har under kvällen inte varit tillgänglig för en kommentar om Jacob Dahlströms skada.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 20:55
Senast uppdaterad: 7 december 2023 21:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors