Företag i fokus:

Annons

Lastbilsolycka orsakade totalstopp i tågtrafiken

Tåg Pendel SL

Pressbild.

Vid 11:30-tiden på onsdagen stoppades all trafik mellan Södertälje Centrum och Upplands Väsby/Uppsala.

Ersättningsbussar sattes in mellan Rönninge och Södertälje för resenärer som skulle ta sig till och från Södertälje.

– Det är en lastbilsolycka som har inträffat mellan Södertälje och Rönninge, säger Li på Trafikverkets presstjänst till Telgenytt.

Enligt uppgifter ska en lastbil kolliderat med en bro, men det är oklart om lastbilen skadat bron i samband med olyckan.

– Vi skickar alltid en brospecialist vid sådana händelser, men om lastbilen var för hög och körde på bron eller vad som har skett har jag i nuläget ingen information om, säger Li på Trafikverket.

Uppdatering:

Klockan 12:40 kunde Trafikverket meddela att problemet åtgärdats och att tågtrafiken åter satts i bruk.

Stationer där tågtrafiken påverkade:

Östertälje, Södertälje hamn, Rönninge, Tumba, Tullinge, Flemingsberg, Huddinge, Stuvsta, Älvsjö, Årstaberg, Stockholms Södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan, Solna, Ulriksdal, Helenelund, Sollentuna, Häggvik, Norrviken, Rotebro, Upplands Väsby, Arlanda C, Knivsta, Uppsala C, Södertälje Centrum

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2022 11:00
Senast uppdaterad: 28 september 2022 11:46

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors