Företag i fokus:

Annons

JUST NU: En person förd till sjukhus efter skjutningen

djdjd

Strax efter klockan 21:00 sköts en person i 25-årsåldern i stadsdelen Ronna.

Men när polisen kommer till platsen intill Robert Anbergs väg var den skjutne personen inte på plats.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska en maskerad person ha setts röra sig i området strax innan skottlossningen inträffade.

En person som Telgenytt talat med ska minst tre skott ha hört avlossats och sedan sett en person flytt från platsen till fots. En annan uppgiftslämnare till Telgenytt berättade att två maskerade personer setts lämna platsen på en moped i riktigt mot bensinmacken Gulf vid korsningen Enhörnaleden och Robert Anbergs väg.

Polisen på plats i Ronna under onsdagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Larmet om skottlossningen inkom klockan 21:05, men den skjutne var då inte på plats när polisen anlände. En kort stund efter skottlossningen anträffas personen på sjukhus dit han har körts av en privatperson. 

”Polisen säkrar spår på brottsplatsen och har upprättat en avspärrning kring ett område som ska undersökas av tekniker i ett senare skede”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

En förundersökning om har inletts och rubricerats som försök till mord, men enligt polisen är skadorna som personen fått inte livshotande. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2022 20:16
Senast uppdaterad: 28 september 2022 21:15

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:15
Senast uppdaterad: 27 november 2022 22:25

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)