Företag i fokus:

Han lanserar ny bok – Mitt under pågående hotellbygge

Montage Alex Ataseven

Hotelldirektören Steffen Sanders med sin nya barnbok. Foto: Alex Ataseven.

Att sitta still och luta sig tillbaka är inget hotelldirektören föredrar.

Från bokningschef på Radison Blue, till hotelldirektör på Elits nya 500-miljoners satsning i Södertälje, och nu lanseringen av en helt ny barnbok.

Till hösten är lyxhotellet Elite, i Astras gamla huvudkontor, planerad att stå klart för att erbjuda flera faciliteter såsom uppvärmda utomhuspooler och turkiskt hamam.

Hotelldirektören Steffen Sanders har, trots händerna fulla med arbete och förberedelser inför premiären, lyckats skriva en barnbok som nyligen lanserades.

– Jag har en krävande vardag som hotelldirektör, och det är mycket fokus på gästnöjdhet, ledarskap, arbetsmiljö, ekonomiska nyckeltal, uppföljningar med mera, så det är härligt och meditativt att kunna få göra någonting helt annat på fritiden. Att skriva barnböcker är som att kunna fly till en helt annan värld, och att kunna koppla av, berättar hotelldirektören Steffen Sanders till Telgenytt.

I en alltmer digital värld, där allt yngre barn brukar titta mycket på tv och har egna mobiltelefoner, anser Steffen att det är särskilt viktigt att barn ska kunna få läsa riktiga, fysiska böcker.

Med boken ”Saga på Ölandsgatan”, som tagit över ett år att skriva, vill han bland annat hjälpa barn att bättre kunna förstå sina syskon och att hantera generella utmanande situationer som uppstår.

– Att läsa böcker tidigt kan forma stora delar av ens barndom, och jag skulle gärna vilja bidra till att kunna förgyllas några barns barndom. Jag är själv uppvuxen med två syskon, precis som Saga, huvudkaraktären i boken, och mycket av det som Saga upplever i boken är självupplevd och bygger på mina egna erfarenheter som barn, säger Sanders.

Boken har även signerats och sponsrats till SFI-verksamheter, nyanlända, ekonomiskt utsatta familjer och familjer med begränsade ekonomiska medel. Detta för att väcka läslusten hos barn genom att de får en alldeles egen bok.

– Jag anser att böcker är viktiga för framför allt barn. Böcker gör det roligt att lära sig ett nytt språk, och att kunna bygga på ordförrådet, säger han

För Steffen var barnböcker ett redskap att lära sig svenska som barn och nu hoppas han att hans barnbok kan hjälpa andra att lära sig det svenska språket.

– Om man som barn läser många böcker utvecklas man i större utsträckning. Man har mer empati, bättre förståelse för andra människor och andras beteenden, kan sätta ord på känslor, uttrycka sig bättre, lära sig främmande språk på ett enklare sätt, och har bättre chanser i skolan och på arbetsmarknaden, säger hotelldirektören Steffen Sanders till Telgenytt.

Läs även: – ”Hotellgrundaren har avlidit – Hann inte uppleva sitt nya projekt i Södertälje”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2022 20:14
Senast uppdaterad: 28 september 2022 20:14

Lindholm utses som ny ordförande för LO

Byggnads

Johan Lindholm
Foto: Byggnads

Byggnads ordförande Johan Lindholm utses som ny ordförande för LO efter att valberedningens tidigare förslag drog sig ur. Lindholm har en lång karriär bakom sig inom fackföreningsrörelsen och har lett Byggnads sedan 2012.

Valberedningen i LO presenterade på lördagen Johan Lindholm, nuvarande förbundsordförande för Byggnads, som ordförande för LO. Lindholm, 60 år gammal och uppvuxen i Södertälje, har varit aktiv inom Byggnads sedan 2012 och har en lång erfarenhet av fackligt arbete.

(Annonslänk)

– Mitt stora grattis till Johan Lindholm! Han är en tydlig debattör inom LO och kommer kunna bli en viktig röst i samhällsdebatten, säger Lars Hildingsson, vice ordförande för Byggnads som kommer därmed bli ordförande för Byggnads.

Den ursprungliga kandidaten till posten som LO-ordförande, Pim Van Dorpel, meddelade sitt avhopp strax innan LO-kongressen skulle öppna. Detta ledde till ett intensivt arbete inom valberedningen för att hitta en ny kandidat.

Efter noggrant övervägande föreslogs Lindholm, som har gjort sig känd för sitt starka ledarskap inom byggsektorn.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 10:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 19:18

Pensionär krävs på stort belopp för felaktiga utbetalningar

äldre hemtjänst 1 Pixabay

Foto: Pexels

Pensionsmyndigheten har beslutat att kräva tillbaka över 360 000 kronor från en pensionär i Södertälje efter att felaktiga utbetalningar upptäckts.

(Annonslänk)

En pensionär i Södertälje måste återbetala totalt 361 874 kronor till Pensionsmyndigheten efter att ha fått felaktiga utbetalningar av garantipension och bostadstillägg under perioden november 2021 till februari 2024. Enligt myndigheten har pensionären vistats utomlands under en längre tid utan att anmäla detta, vilket ledde till att ersättningarna betalades ut felaktigt.

Totalt handlar det om felaktiga utbetalningar på 230 562 kronor i garantipension och 131 312 kronor i bostadstillägg.

Pensionsmyndigheten mottog information från Försäkringskassan och Södertälje kommun som tydde på att pensionären inte längre var bosatt i Sverige. Efter vidare utredning och kontroller hos Migrationsverket, som visade att pensionären reste ut ur landet den 2 oktober 2021 utan att återvända, beslöt myndigheten att stoppa utbetalningarna från och med mars 2024.

Trots att pensionären fick möjlighet att lämna synpunkter på utredningen, inkom inga sådana synpunkter. Därför har Pensionsmyndigheten nu beslutat att kräva tillbaka det felaktigt utbetalda beloppet och överlämnat ärendet till Försäkringskassan för vidare hantering.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 02:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors