Företag i fokus:

Annons

Efter skjutningen i Saltskog – Polisen söker iakttagelser

Namnlost-2-1

Foto: Shamash Oyal.

Fredagskvällen den 23 september sköts en ung man vid en parkering i bostadsområdet Saltskog.

Nu behöver polisen allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser som kan leda till ett ingripande.

Skjutningen inträffade vid en parkeringen på Barrtorpsvägen vid 20-tiden på fredagskvällen. Enligt uppgifter ska flera skott ha avlossats som träffade en 20-åring, men även en bil och Allaktivitetshuset.

I samband med skottlossningen ska flera personer setts springa från platsen och den skjutne, som är en man i 20-årsålder, tog sig självmant till sjukhus där han vårdades för sina skador.

Nu söker polisen allmänhetens hjälp för att lagföra den skyldige.

”Händelsen rubriceras som försök till mord. Med anledning av detta önskar vi att den som gjort iakttagelser eller har information i övrigt om brottet kontaktar polisen på ett av följande sätt: Besöker närmsta polisstation eller söker upp polis på plats i ditt område. Ringer 114 14 och hänvisar till ovan händelse eller använder polisens webbformulär.”, skriver polisen på sociala medier.

För att förebygga nya brott och hämta information kommer polisen över en tid ha hög närvaro i Södertälje med olika kompetenser och förmågor, som till exempel polishelikopter.

”Detta gör vi i nära samverkan med er, invånarna i Lpo Sodertälje, samt kommunen med flera.”, skriver polisen.

Läs även – Allaktivitetshuset besköts – Personal sekunder från att träffas

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2022 16:00
Senast uppdaterad: 28 september 2022 15:52

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors